Savo sukurtais receptais dalijasi „Selfish Bistro Kaunas“ virtuvės šefas Marius Gorodeckis. Jis savo karjerą pradėjo nuo Pietų Prancūzijoje įsikūrusių kurortų restoranėlių. Juose jam teko dirbti su gerai žinomu Prancūzijos šefu Alain Llorca, pelniusiu „Michelin“ žvaigždę. Marius yra gerai susipažinęs su Viduržemio regiono virtuvės modernia interpretacija, o minėtas virtuvės šefas suformavo jo supratimą apie maisto gamybą, skonių derinius, kokybiškų produktų svarbą patiekaluose. „Alain Llorca išmokė mane, kaip ingredientų nesugadinti, neužgožti perkraunant nereikalingais prieskoniais“, - sakė virtuvės šefas.

 Virtuvės šefas Marius Gorodeckis

Paklaustas, kaip Prancūzijos virtuvės virtuozas pasuko į keramikinių grilių pasaulį, Marius prisipažino, kad į gaminimą ant griliaus jis tiesiog pasinėrė dar 2016 m. „Nuo to laiko prasidėjo papildomas darbas su griliais šiltuoju sezono metu, privačiuose renginiuose, šeimos šventėse, gaminimo ant griliaus mokymai, teisėjavimas „bbq“ čempionatuose nuo 2017 metų ir eksperimentavimas, tobulinant receptus ir gamybos būdus“, - patirtimi dalijosi M. Gorodeckis.

Jis paruošė porą išskirtinių lengvai paruošiamų griliaus patiekalų, kuriais galėsite paįvairinti savo šio rudens meniu. Marius ne atsitikrinai pasirinko juos gaminti „TUNABONE“ Kamado kepsninėje, nes joje galima reguliuoti oro srautą ir kaitrą, tad ja patogu naudotis ne tik profesionalui, bet ir pradedančiam grilintojui.

Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis

 Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis

Patiekalui reikės:

• Tunas 200 g
• Smidrai 120 g
• Vyšniniai pomidorai 80 g
• Šviežias čiobrelis 2 g
• Česnakas 2 g
• Saldesnis balzaminio vyno actas 10 g
• Alyvuogių aliejus: 10 g – tunui, 10 g – smidrams, 30 g - salotų padažui
• Levandų druska 2 g
• Rudas cukrus 2 g
• Grūsti juodi pipirai 2 g

Pasiruošimas:

Užkurkite keramikinę „TUNABONE“ kepsninę ir įkaitinkite ją iki 180-190 laipsnių karščio. Kol grilius pasieks reikiamą temperatūrą, iš šaldytuvo išsiimkite bei apie 10 min. kambario temperatūroje palaikykite žuvį ir pasiruoškite daržoves. Smidrus nuvalykite naudodamiesi skustuku, reikia pasidėjus smidrą ant lentelės skusti jo žievelę, vis pasukant. Pomidorus nusiplaukite ir nusausinkite. Čiobrelį nuskabykite, o česnaką smulkiai sukapokite peiliu. Į dubenį dėkite kapotą česnaką, skabytus čiobrelius, įberkite druskos, pipirų, rudojo cukraus. Sudėkite į tą patį dubenį nuplautus pomidorus, užpilkite balzaminio vyno actu, alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti 5 minutes. Smidrus pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Tuną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

 Lengva, paprasta gaminti lauke išskirtinius patiekalus ant griliaus.

Gamybos eiga:

Prieš uždėdami žuvį ant grotelių, patepkite ją iš abiejų pusių nedideliu kiekiu aliejaus. Ant įkaitusių „TUNABONE“ keramikinio griliaus grotelių dėkite kepti tuną, pagrotuodami (pasukdami 90 laipsnių kampu) kepkite apie 2-3 minutes. Apsukite tik vieną kartą, po maždaug 1 ar 1,5 minutės, tą patį darykite ir su kita puse.

Kol kepsite tuną, nepamirškite smidrų ir pomidorų, juos taip pat kepkite apie 4-5 minutes, pavartydami.

 Marius yra gerai susipažinęs su Viduržemio regiono virtuvės modernia interpretacija

Iškepus tunui ir daržovėms, viską sudėkite ant medinės lentelės. Du trečdalius smidrų pakapokite peiliu maždaug 3 cm ilgio įstrižais gabalėliais. Smidrus ir pomidorus dėkite į dubenėlį, kuriame marinavome daržoves (pastaba: smidrų viršutines dalis palikite ant lentelės). Dubenyje gerai išmaišykite daržoves ir sudėkite jas į lėkštės vidurinę dalį link lėkštės krašto. Ant viršaus padėliokite smidrų viršūnes.

Tuną pjaukite per pusę įstrižai, dėkite į lėkštės centrą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šviežiai skabytais čiobreliais. Skanaukite!

Jautienos nugarinės kepsnys su grilintomis bulvytėmis ir kukurūzų burbuolėmis


Patiekalui reikės:

• Brandintos jautienos nugarinė 200 g
• Sviestas 20 g
• Šviežias rozmarinas 10 g
• Levandų druska 3 g
• Grūsti juodi pipirai 2 g
• Alyvuogių aliejus 20 g
• Virtos „baby“ bulvytės 100 g
• Virtos kukurūzų burbuolės 100 g
• „Portabello“ grybas 1 vnt. apie 80 g

Pasiruošimas:

Užsikurkite keramikinę „TUNABONE“ kepsninę ir įkaitinkite ją iki 180-190 laipsnių karščio. Jautieną pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, skabytu rozmarinu. „Portabello“ grybą nusilupkite, galite naudoti peilį arba nuvalyti jį pirštais. Bulvytes pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apverskite grybą ir iš vidinės pusės suimkite dviem pirštais žievelės kraštą, lupkite ir sukite ratu, kol nulupsite visą grybą. Nuluptą „Portabello“ grybą gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių.

 TUNABONE grilis

Gaminimo eiga:

Ant įkaitusių griliaus grotelių dėkite kepti jautieną, pagrotuodami (pasukdami 90 laipsnių kampu), kepkite apie 3-4 minutes (apsukite tik vieną kartą, po maždaug 1,5 ar 2 minučių), tą patį darykite ir su kita puse.

Pradėjus kepti jautieną, nepamirškite ant griliaus uždėti „Portabello“ grybo, „baby“ bulvyčių ir kukurūzų burbuolių, nuolatos pavartydami kepkite apie 8 minutes.

„Portabello“ grybui pakepus 5 minutes, uždėkite 5 g sviesto ir leiskite jam ištirpti.

Į dubenėlį sudėkite sviestą, pabarstykite šiek tiek druskos, grūstų pipirų, skabyto rozmarino.

Iškeptą jautieną palikite pastovėti keletą minučių susukę į kepimo foliją.

Kol jautiena „ilsisi“, pjaukite burbuolę į keturias dalis, dėkite į dubenėlį su sviestu, kartu su „baby“ bulvytėmis ir gerai išmaišykite vartydami dubenėlį, leiskite sviestui ištirpti.

Į lėkštės centrą dėkite keptas burbuoles ir bulvytes, po to į lėkštę dėkite „Portabello“ grybą.

Kepsninėje integruota pelenų surinkimo sistema, todėl nereikia valyti jų po kiekvieno kepimo. Tereikia išimti iš kepsninės specialų stalčių ir pelenus iškratyti.

Iš folijos išimkite jautieną, dėkite į lėkštę su daržovėmis ir pabarstykite ją levandų druska, šviežiai grūstais pipirais, skabytais rozmarinais. Skanaus.

Baigęs gaminti patiekalus virtuvės šefas Marius Gorodeckis sakė, kad labiausiai grilintojus varginantis darbas – kepsninės valymas ir paruošimas kitam kepimui. Tiesa, Marius paminėjo, kad „TUNABONE Kamado Pro“ kepsninėje integruota pelenų surinkimo sistema, todėl nereikia valyti jų po kiekvieno kepimo. Tereikia išimti iš kepsninės specialų stalčių ir pelenus iškratyti.

Užsakymo nr.: PT_88157125