Nuo žingeidžios ir aktyvios merginos iki vykdančiosios direktorės

Įmonės „Ivabaltė" vykdančioji direktorė Monika Tarvydytė jau mokyklos laikais aktyviai dalyvavo socialiniame gyvenime: buvo įvairių jaunimo iniciatyvų organizatorė, atliko praktikas privataus ir viešojo sektoriaus įmonėse. Pabaigusi KTU gimnaziją Kaune, studijavo tarptautinę ekonomiką ir finansus Bocconi universitete Italijoje – viename geriausių finansų srities universitetų pasaulyje. Sėkmingai baigusi studijas, pradėjo karjerą investicinėje bankininkystėje Londone, o vėliau dirbo rizikos kapitalo fonde, kur investavo į perspektyvius startuolius.

„Turėjau galimybę dirbti su įvairiais žmonėmis – savo sričių profesionalais, novatoriais, C lygio vadovais, kurie neabejotinai prisidėjo prie mano asmenybės tobulėjimo. Tačiau visuomet žinojau, kad ateityje realizuosiu save gimtinėje“, – pasakoja M. Tarvydytė.

Prieš metus grįžusi į Lietuvą ir užėmusi „Ivabaltė“ vykdomosios direktorės pareigas, M. Tarvydytė turėjo galimybę pritaikyti savo žinias bei patirtį, prisidėdama ir prie teigiamų pokyčių įmonėje. Pasiteiravus, ar nebuvo baisu iškart nerti į verslą ir užimti tokias atsakingas pareigas, Monika nė kiek nedvejoja: atsakomybių niekada nebijojo, netgi priešingai – tai skatina ją dar labiau tobulėti.

„Sprendimų priėmimas, iniciatyvos, komandos valdymas, bendravimas su partneriais ir klientais yra tai, kas mane įprasmina. Man šeimos verslas atrodė kaip viena iš perspektyviausių opcijų, todėl dar besimokydama universitete, baigiamąją tezę rašiau šeimos verslo paveldėjimo tema, kuomet įmonė yra perduodama iš pirmos kartos į antrąją, tarp tėčio ir dukros“, – pasakoja M. Tarvydytė.

Monikos sprendimas sugrįžti neabejotinai nudžiugino ir jos tėtį, įmonės „Ivabaltė“ generalinį direktorių bei įkūrėją Irmantą Tarvydį.

„Turiu tris dukras ir visas jas norėčiau matyti šeimos versle. Monika yra vyriausia, baigusi studijas, dirbusi įvairiose organizacijose, todėl jos atėjimas į „Ivabaltę“ man buvo didelis džiaugsmas. Kartų kaita yra neišvengiama, todėl bet kokiame versle ateina laikas, kai kažkas turi jį perimti. Žinoma, maloniau, kai tai daro vaikai“, – sako I. Tarvydis.

Kaip pastebi pašnekovas, savo dukros gebėjimais niekada neabejojo, tačiau nuolaidžiauti vien dėl to, kad vadovė – jo dukra, „Ivabaltės“ vadovas niekad nebuvo linkęs.

„Monikai aiškiai pasakiau „užimti aukštas pareigas yra viena, o dirbti – visai kas kita“. Vadovas atsako už viską: darbuotojų gerovę, įmonėje vykstančius procesus, sandorius, sėkmę ir nesėkmes, pelną ir nuostolius. Nors vakarietiškas požiūris į verslą, kuriuo vadovaujasi mano dukra, ganėtinai skiriasi nuo to, kuris vyrauja Lietuvoje, Monika su savo užduotimis susitvarko nepriekaištingai. Vienas iš jos siekių – pakeisti mūsų visuomenės nusistatymą apie verslą, parodyti, kad tai nėra kažkoks blogis, o atvirkščiai , darbo vietas kuriantis, mokesčius mokantis ir ekonominę naudą šaliai nešantis subjektas“, – sako „Ivalbaltė“ generalinis direktorius.

Greitai paneigė vyraujantį stereotipą

Vienas iš iššūkių, su kuriuo ateidama į šeimos verslą, susidūrė M. Tarvydytė, – vis dar vyraujantis stereotipas, esą moteris ir vadovaujančios pareigos žemės ūkio įmonėje yra nesuderinami dalykai.

„Niekam ne paslaptis, kad visame pasaulyje moterų lyderių yra mažiau nei vyrų, ne išimtis ir Lietuva – čia tarp vadovaujančias pareigas užimančių moterų, jų tėra tik trečdalis. Tačiau man ši pozicija nėra naujiena, nes dar gyvenant užsienyje teko vadovauti keletui skirtingų organizacijų: buvau Bocconi universiteto studentų konsultacinio klubo prezidentė, vėliau Bocconi alumni asociacijos Londone valdybos narė, taip pat Londono lietuvių profesionalų klubo LCLC valdybos narė. Tad man teko ne tik vadovauti komandoms, bet ir dirbti su žmonėmis, kurie turi ilgą vadovavimo patirtį skirtinguose sektoriuose“, – sako M. Tarvydytė.

Irmantas Tarvydis neslepia: reakcijų tiek iš ūkininkų, tiek iš įmonės darbuotojų pusės susilaukė išties įvairių, tačiau „Ivabaltė“ vykdančiosios direktorės lyderyste ir gebėjimu vadovauti greitai patikėjo ne tik įmonės komanda, bet ir partneriai bei verslo klientai.

Neįsivaizduoju patikimesnio verslo partnerio nei tėtis: žinau, kad prireikus visuomet sulauksiu jo patarimų skirtingomis temomis.
Monika Tarvydytė

„Bet kuriame darbe, bet kurios lyties atstovas savo vietą po saule turi išsikovoti darbais. Monika atėjo turėdama daug idėjų, didelį žinių bagažą ir norą augti kartu su įmone. Tai ji nuo pat pradžių rodė savo darbais. Šiais laikais nėra vyriškų ar moteriškų specialybių. Jei esi geras savo srities specialistas –visiškai nesvarbu, kokia tavo lytis“, – sako I. Tarvydis.

„Manau, kad moterys iš prigimties turi daugiau empatijos nei vyrai, todėl gali lengviau pastebėti emocijas, numatyti galimus konfliktus, o tai, pavyzdžiui, derybų atveju duoda daug pranašumų. Labai viliuosi, kad savo pavyzdžiu galėsiu įkvėpti ir kitas moteris nebijoti siekti savo svajonių, būti drąsioms ir tikėti, kad jos gali pasiekti aukštumas bet kokioje srityje“, – teigia M. Tarvydytė, kuri nesureikšmina stereotipų, o įžvelgia daugiau privalumų.

Ilgai laukti pokyčiai

Nors vykdomąja įmonės direktore M. Tarvydytė dirba sąlyginai neseniai, teigiamus pokyčius „Ivabaltėje“ jau galima pastebėti.

„Pagrindinė mano darbo kryptis yra strategijos kūrimas – apsibrėžėme aiškius tikslus, projektus 1 ir 3 metams, rodiklius, kuriais matuosime sėkmę, išsigryninome misiją, viziją, efektyviname procesus, pritaikant inovatyvius darbo metodus, įrankius. Ne mažiau dėmesio skiriu ir visos komandos formavimui, nes tik įgalinus žmones, savo srities specialistus, galima įgyvendinti pokyčius, siekti rezultato. Plėsdami darbuotojų kompetencijas, prie komandos pakvietėme prisijungti patyrusius skirtingų sričių specialistus bei vadovus“, – pasakoja M. Tarvydytė.

Pašnekovės teigimu, dėmesį įmonė sutelkė ir į motyvuojančios darbo aplinkos kūrimą: kartu su darbuotojais nuotolinių sesijų metu išgrynintas vidinės komunikacijos veiksmų planas jau padeda kurti sklandų informacijos pasidalinimą bei atneša teigiamų kultūrinių pokyčių.

„Sutelkėme didelį dėmesį į tai, kaip darbuotojas jaučiasi savo darbo vietoje, kokiomis emocijomis jis gyvena, kaip apskritai su jomis tvarkosi. Kai pats darbuotojas jaučia prasmę, yra motyvuotas, tuomet ir klientas laimingesnis, perka paslaugas ir produktus, o įmonė generuoja pajamas. Jau dabar pastebiu, kad vieni su kitais bendraujame atviriau, su pagarba, nebijome išgirsti ir duoti grįžtamąjį ryšį. Stengiamės motyvuoti savo darbuotojus ir aktyviomis bendromis veiklomis, organizuojame renginius, kuriais siekiame stiprinti komandos ryšį“, – pasakoja M. Tarvydytė.

Bene didžiausia transformacija įmonėje „Ivabaltė“ įvyko aptarnavimo ir pardavimų srityje. Įdiegus centralizuotą gedimų registrą, leidžiantį matyti, kaip ir kur dirba įmonės mechanikai, kokias problemas sprendžia, pas kuriuos klientus lankosi, ženkliai išaugo paslaugų operatyvumas, tad įmonės klientai neabejotinai pajus papildomą naudą.

Tai, ką per ganėtinai trumpą laiką pavyko pasiekti Monikai, I. Tarvydis vadina dideliu laimėjimu. Kai susijungia jaunatviškas maksimalizmas ir patirtis – galima sulaukti puikių rezultatų.

„Monikos įgyvendintos idėjos ne tik suefektyvino įmonėje vykstančius procesus, bet ir pakeitė mūsų darbuotojų mąstymą. Jei anksčiau daugelis vis dar vadovavosi principu, kad norint gauti atlyginimą, užtenka tik ateiti į darbą, tai dabar dauguma yra suinteresuoti dirbti, nes nuo to priklauso jų atlygis“, – sako „Ivabaltė“ generalinis direktorius.

Monikos amžius ir jaunatviškas požiūris, pasak I. Tarvydžio, atlieka svarbų vaidmenį ir sandorių bei bendradarbiavimo su klientais metu.

„Lietuvoje išgyvename kartų kaitą. Į žemės ūkio įmones ateina jaunimas, ūkiuose vyresniuosius keičia jaunoji karta. Natūralu, kad derybų metu Monikai lengviau bendrauti su panašų požiūrį turinčiu jaunimu, tuo tarpu mano įdirbis praverčia bendraujant su vyresniąja karta. Turėti Moniką savo pašonėje yra didelis mūsų pranašumas“, – teigia „Ivabaltė“ vadovas.

Savo ruožtu Monika tikina neįsivaizduojanti geresnio ir patikimesnio verslo partnerio nei tėtis: „Žinau, kad jei reikės, visuomet sulauksiu jo patarimų ir įžvalgų skirtingomis temomis. Nors kartais tai virsta įnirtingomis diskusijomis, tačiau turėdami skirtingas patirtis ir požiūrius, gebame rasti geriausią sprendimą“.

Šiuolaikinis ūkis – be skaitmenizacijos neįsivaizduojamas

Nuoseklus perėjimas prie skaitmeninių technologijų žemės ūkyje – vienas iš pagrindinių M. Tarvydytės ir jos tėčio tikslų. Šiais inovacijų laikais žemės ūkio darbų sfera, kaip ir daugelis kitų sričių nuolat tobulėja, todėl rinkoje norintiems konkuruoti ūkininkams naujos technikos įsigijimas tampa vienu iš prioritetų.

„Grūdų kaina praktiškai nesikeičia jau 30-metį, tuo metu naftos rinka auga kiekvienais metais. Dėl to gamintojai yra priversti sukti galvą ką daryti, kad žemės ūkio technika naudotų mažiau degalų, nešvaistytų brangių resursų ir darbus atliktų greičiau ir efektyviau. Ūkininkams tokios modernios technikos įsigijimas tampa prioritetu. Būtent tai mes ir siūlome „Ivalbaltėje“ – premium klasės gamintojų žemės ūkio techniką, kuri pasižymi inovatyvumu ir darbo našumu“, – sako I. Tarvydis.

Tačiau technikos pažangumas ir tikslioji žemdirbystė tėra du iš keturių žemdirbystės evoliucijos etapų - vyksta ir išmaniosios žemdirbystės bei robotizacijos raida.

„Trečiuoju etapu ūkio valdymas persikelia į virtualią erdvę: duomenų analizės, nuotolinis procesų stebėjimas. Robotizuota žemės ūkio technika dar yra neįprasta Lietuvoje, bet JAV ar Japonijos laukuose jau galima išvysti traktorius – robotus, o Europoje – ir dronus, barstančius trąšas“, – pasakoja M. Tarvydytė.

Pasiteiravus, ko ateityje gali tikėtis „Ivalbaltė“ komanda ir klientai, vykdančioji įmonės direktorė tikina: minčių ir idėjų jos galvoje sukasi nuolatos, jau net ir vietos joms fiksuoti pritrūksta ant stiklinių kabineto sienų, tačiau vizija, kurios link eina įmonė, išlieka aiški – išmanūs sprendimai šiuolaikiškam ūkiui.

„Tai reiškia, kad mes siekiame parduoti ne tik techniką, bet ir išmanius sprendimus, pavyzdžiui, padedančius ūkį valdyti planšetiniu kompiuteriu, nuotoliniu būdu stebėti darbo eigą, didinti našumą bei mažinti resursų sunaudojimą. Kalbant apie ateitį, ir toliau fokusuosimės į savo klientų patirties tobulinimą bei dirbsime tam, kad galėtume maksimaliai optimizuoti įmonėje vykstančius procesus. Intensyviai ieškome ir įrankių, kurie lengvina komandos darbą bei automatizuoja rankinį darbą. Galvojame ir apie patariamųjų ekspertų valdybos kūrimą, norint dar profesionaliau nukreipti įmonės ateities veiklą tinkamiausia linkme“, – sako M. Tarvydytė.

Užsakymo nr.: PT_88034579