Iššūkį priima ir jauni, ir seni

Birželio pabaigoje žygį po Lietuvą pradėjęs iššūkis jau apkeliavo nemažą dalį šalies. Lietuviai į ant keltuvo pakabintą krepšį bando pataikyti kamuolį nuo baudų metimo linijos. Su lig kiekvienu sėkmingu pataikymu krepšys pakeliamas į vis didesnį aukštį ir taip varžomasi dėl taikliausio metimo titulo. Bandymai kamuoliu perskrosti aukštai iškeltą tinklelį visų pirma ažiotažo sulaukė senojoje šalies sostinėje Kernavėje, vėliau pasuko į Klaipėdą, tapo svarbia Žagarės vyšnių ir Panevėžio sporto festivalių dalimi. Džiugino vilniečius ir miesto svečius Vingio parke ir Kudirkos aikštėje. Taip pat lankėsi Kaune. Skaičiuojama, kad savo jėgas nuo baudų metimo linijos išmėgino daugiau nei 3,5 tūkst. žmonių. Tokiu žmonių susidomėjumu šiuo Kalnapilio nealkoholinio iššūkiu džiaugiasi „Kalnapilio-Tauro grupės“ marketingo direktorė Julija Šeiko.

Rekordininkas

„Tokia neįprasta pramoga, kai reikia pataikyti į viršų su kiekvienu sėkmingu pataikymu vis pakylantį ir prie specialaus krano pritvirtintą lanką, išties domina žmones – jaunus ir vyresnius, vyrus ir moteris. Juk tai ne tik taiklumo, bet ir jėgos išbandymas, kitoks pažvelgimas į populiariausią šalies sporto šaką. Vilioja ir kiekvieną dalyvį gaivinantis populiariausias Lietuvoje „Kalnapilio“ nealkoholinis alus bei pagrindinis prizas už pagerintą rekordą – krepšinio kamuolys“, – teigia prie rekordo siekimo prisijungti kviečianti pašnekovė.

Julija Šeiko

Sukelia emocijų pliūpsnius

„Kol kas aukščiausiai kamuolys įsisuko į šešių metrų aukštyje iškeltą krepšį. Reikėtų pamatyti, kiek emocijų sukelia, kai po taiklaus metimo į rankas paimamas jam jau priklausantis krepšinio kamuolys. Emocijų pliūpsniai stebimi ir aikštelėje, kai dėl geresnio rezultato kovoja net tie patys šeimos nariai, juos palaiko ir nemažos sirgalių komandos“, – apie iššūkio sukeliamas emocijas pasakoja J. Šeiko.

Norėdami leisti kuo ilgiau pasidžiaugti krepšinio aikštelėje tvyrančiomis emocijomis iššūkis po Lietuvą turėtų keliauti iki rugsėjo vidurio ar kol džiaugtis neįprastomis krepšinio interpretacijomis leis orai. Taip pat iššūkis neužsibus vienoje vietoje – norima, kad kuo daugiau bent 18 metų sulaukusių žmonių galėtų išmėginti savo rankos tikslumą. Kokiame mieste ir kada atsiras toks iššūkis, bus skelbiama „Kalnapilio“ nealkoholinio alaus „Facebook“ paskyroje.

„Esu įsitikinusi kad šalyje, kurioje kone kiekvienas esame žaidę krepšinį, įmanoma pasiekti tą vis dar nepasiduodantį 12 metrų aukštį. Įkvėpti turėtų ir tai, kad prie iššūkio prisidėjo ir Lietuvos krepšinio žvaigždės, tad stojant prie baudų metimo linijos galima siekti ne tik savo asmeninio rekordo, bet jėgas sulyginti su jau anksčiau iššūkį išbandžiusių profesionalių krepšininkų rezultatais. Kol kas profesionalų tarpe geriausiai pasirodė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius, pataikęs kamuolį į 5,5 metrų aukštį iškeltą krepšį“, – kalba marketingo direktorė Julija Šeiko.

Už B. Matkevičiaus rikiavosi į 5 m aukštyje buvusį krepšį pataikęs Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas. Trečią vietą dalinosi į 3,5 m aukštyje buvusį krepšį kamuolį įridinę Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“, Italija) ir Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija). Krepšininkų pasirodymas ir iššūkio pradžia sutapo su „Kalnapilio“ nealkoholinio alaus tapimu generaliniu Lietuvos krepšinio federacijos rėmėju.

Užsakymo nr.: PT_88021037