Mitas: Į Kuršių neriją sudėtinga nuvykti

Lėtai artėdamas prie Kuršių nerijos krantų legendinis keltas į Smiltynę budina vaizduotę marių kvapu, žadėdamas nepamirštamas dienas viename gražiausių Lietuvos kampelių, tačiau kodėl nepradėjus atostogų dar anksčiau? Populiarumo sulaukęs, iš dešimtmečių miego prikeltas laivas „Raketa“ siūlo vaizdingą kelionę į Nidą iš Kauno. Automobilį namuose palikti ragina ir mažesni laiveliai iš Mingės, Drevernos, Ventės Rago, Šilutės ir Uostadvario, o Neringoje poilsiautojų patogumui veikia taksi ir pavežėjimo paslaugos.

Mizgirių gintaro muziejus

Mitas: Neringoje – tik kopų ramybė

Lietuvos kultūros sostinės 2021 renginių maratonas Neringoje lepina – iš viso daugiau kaip 100 įvykių, žyminčių kultūros ir meno kupinus metus Kuršių nerijoje. Pasinerti į naujas patirtis kviečia „Kultūros salos“ programa – nuo festivalių, parodų, edukacijų, amatų dirbtuvių iki šokio ir muzikos meistrų pasirodymų.

O kaipgi Kuršių nerija be gintaro? Naujame Mizgirių gintaro muziejuje virtualus pasakojimas atskleidžia gintaro istoriją, formas, spalvas, gavybos būdus, jo svarbą kultūroje. Retų gintarų ir iš gintaro sukurtų meno kūrinių ekspozicijos užburia unikalia Baltijos auksu vadinamo akmens aura.

Neringa (Andriaus Kundroto nuotr.)

Mitas: Neringa – tik prabangioms atostogoms

Nors kurorto svečiai šiais metais gali pasimėgauti prabanga naujai duris atvėrusiame keturių žvaigždučių „Spa Nida“ viešbutyje, ieškantys būdų išleisti mažiau taip pat nenusivils. Nakvynę svečių namuose užsisakysite ir už 30 eurų, o diena kopų prieglobstyje tarptautinio standarto Mėlynosios vėliavos paplūdimyje nieko nekainuoja. Švarus vanduo, profesionalūs gelbėtojai, geriamo vandens fontanėliai ir visi reikalingi patogumai – visa tai rasite Nidos ir Juodkrantės centriniuose paplūdimiuose. Pasimėgavę saule ir jūra, aplankykite Neringos muziejus: su vienu bilietu vos už 4 eurus pasisemsite įkvėpimo ir kultūrinių patirčių rašytojo Thomo Manno memorialiniame muziejuje, Nidos žvejo etnografinėje sodyboje ir Kuršių nerijos istorijos muziejuje (nuolaidos taikomos senjorams, studentams, tremtiniams, o kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį organizuojamos nemokamos ekskursijos, įsigijusiems lankytojo bilietą).

Neringa (Andriaus Pelekausko nuotr.)

Mitas: nemėgstantiems pliažo gresia nuobodžiauti

Jei gulėti ant balto smėlio pakaks ir norisi veiksmo, laikas sportui. Atrasti mėgstamą veiklą nesunku net išrankiausiam skoniui – nuo tradicinio paplūdimio tinklinio iki orientavimosi sporto parkų besidriekiančių gražiausiais Kuršių nerijos pušynais ir azartiškųjų jėgos aitvarų mariose ar Baltijos jūroje. Po kasdien rengiamų nemokamų jogos mankštų Nidos centriniuose paplūdimiuose jums padėkos ne tik tvirtesnis kūnas, bet ir ramesnės mintys.

Mitas: Nidoje nėra ką veikti vaikams

Daugeliui Nida ir kitos Kuršių nerijos gyvenvietės asocijuojasi su pušų aromatu dvelkiančia ramybe ir stulbinančiu gamtos grožiu, tačiau maži ir ūgtelėję vaikai čia labai laukiami. Pėsčiųjų ir dviračių takais saugiai pasieksite jūrą, o dviratę transporto priemonę, kėdutes ir priekabas patiems mažiausiems lengva išsinuomoti Nidoje, Preiloje ir Juodkrantėje. Surengę žygį ant Urbo kalno, kur mažieji užvertę galvas spėlios jo viršūnėje laivus sveikinančio Nidos švyturio aukštį, atraskite ir Saulės laikrodį and Neringos žaviausio gamtos stebuklo – Parnidžio kopos.

Neringa (Andriaus Pelekausko nuotr.)

Legendinis Raganų kalnas prie Juodkrantės – daugybės šeimų atostogų klasika, o kur dar Jūrų muziejus kaimyninėje Klaipėdos dalyje Smiltynėje ir autentiška etnografinė žvejo sodyba Nidoje. Išalkę šeimai draugiškose lauko kavinėse skaniai papietausite su mažaisiais, o gal surengsite iškylą po jūra kvepiančiu dangumi vienoje iš naujai įrengtų stovyklaviečių pažintiniuose takuose tarp Nidos, Žirgų rago ir Juodkrantės pajūrio.

--

Neringa kviečia atrasti turiningo poilsio džiaugsmus ir tikrą atostogų pilnatvę. O vieno mito apie Kuršių neriją paneigti, tikriausiai, neįmanoma – kad ir kokias pramogas, veiklą ir būdus poilsiauti pasirinksite nuvykę į šį vieną išskirtiniausių Lietuvos kurortų, jo ne

Užsakymo nr.: PT_87879959