Kviečiame iš arčiau susipažinti su atrinktais 5 finalininkų darbais ir iki liepos 25 d. balsuoti už labiausiai patikusią idėją. Vaizdo siužeto autorius, kuris gaus aukščiausią įvertinimą iš komisijos (50 proc.) ir žiūrovų (50 proc.) laimės kelionę dviem į JAV. Kitų finalininkų laukia vertingi daiktiniai prizai. Specialiu prizu bus paskatintas ir aktyviausiai mokiniams padėjęs ruoštis mokytojas.

1. Benediktas, 18 m., Klaipėda. Programėlė „Rescan“.

2. Rapolas, 15 m., Klaipėda. Dirbtinio intelekto programa „PizzaAI“.

3. Mantas, 17 m., Vilnius. CO2 perdirbimas.

4. Kristupas, 17 m., Plungė. Nemokamos* saulės baterijos.

5. Ignas, 16 m., Vilnius. Tvaresnis spausdinimo būdas.

Šiemet pirmą kartą konkursą organizuojančios „Shift4 Payments Lithuania“ vadovas Tadas Vizgirda pastebi, kad moksleiviai rinkosi sau ir savo bendruomenėms artimas temas, analizavo savo patirtis ir kūrybiškai ieškojo alternatyvų.

„Nauji sprendimai turi kur kas daugiau šansų prigyti, jei jie taikliai atspindi mūsų kasdienybę. Džiaugiamės, kad dauguma konkurso dalyvių sprendė sau aktualius ir rūpimus klausimus. Labai tikimės, kad pastebėti ir paskatinti kurti jaunieji talentai nesustos ir ateityje. Savo idėjų, vertybių vedami kurs tvarius verslus, net ir pačias sudėtingiausias vizijas pavers realybe“, - pastebi T. Vizgirda.

Vaizdo siužetus vertino 7 skirtingų sričių profesionalų komisija, tarp kurių: „Shift4 Payments Lithuania“ vadovas Tadas Vizgirda, žinomas šalies verslininkas, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas, mokslo žurnalistė Goda Raibytė, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktoriaus pavaduotojas Gintas Kimtys, Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėja, skaitmenizacijos projektų vadovė Justina Kugytė, iniciatyvos „Ką darai, daryk gerai“ įkūrėja ir verslininkė Rasa Jusionytė, Vilniaus jėzuitų gimnazijos technologijų mokytojas Mindaugas Masaitis.

Konkurso nugalėtojas bus skelbiamas rugpjūčio 2 d. shift4future.com internetinėje svetainėje bei projekto socialinių tinklų paskyrose. Apdovanojimus moksleiviai bus kviečiami atsiimti specialaus renginio metu Vilniuje.

Užsakymo nr.: PT_87752019