Ką daryti, jei saulėje praleisto laiko neapskaičiavote ir nudegėte? Jeigu turite galimybę, pasistenkite lengvai atvėsinti odą išsimaudydami duše. Švelniai nusausinus odą, patepkite ją specialiu atkuriamuoju kremu.

Sudirgintos, nudegusios nuo saulės odos priežiūrai tinka produktai, sudėtyje turintys pantenolio, kuris labai reikalingas odos atkūrimui. Net ir po pirmo laipsnio nudegimo saulėje odai reikia tam tikro laiko atsinaujinti. Pantenolis skatina odos atkūrimą, užtikrina jos glotnumą ir elastingumą.

„Octenicare“ kremas sudėtyje turi ne tik pantenolio, bet ir bisabololio – priešuždegiminio, odą raminančiu poveikiu pasižyminčio ingrediento, taip pat ant odos esančius mikroorganizmus slopinančio oktenidino. Produktas tinkamas naudoti ir tuomet, kai ant odos yra nedidelių žaizdelių ar nuo nudegimo saulėje atsiradusių pūslelių, kurios vėliau pratrūksta. „Octenicare“ atkuriamasis kremas – tai trys privalumai viename: nudegusioje vietoje skatinamas odos atkūrimas, raminama nudegusi, sudirgusi oda bei slopinamas ant odos esančių mikroorganizmų kiekis. Produktas, kaip kosmetinė priemonė, skirta naudoti suaugusiems ir vaikams nuo 3 metų amžiaus, netinkama sergant ūminiu dermatitu.

Ant atvėsintos ir nusausintos odos užtepkite ploną kremo „Octenicare“ sluoksnį ir švelniai jį įtrinkite. Produktas gerai įsigeria, yra bekvapis ir nepalieka žymių. Specialistas rekomenduoja kremą naudoti 1-3 kartus per dieną, palaikant natūralų odos atkūrimo procesą.

Ypatingai atsargiai reikėtų degintis tiems, kurie su kaitriais saulės spinduliais dar nėra apsipratę, turi blyškią odą – jiems nudegimų rizika pati didžiausia. Tačiau atsipalaiduoti nevertėtų ir tiems, kurie deginasi nuolatos, mat tikroji saulės daroma žala gali pasireikšti ir po daugelio metų.

Įdegis

Įdegis, nudegimas – ženklas, kad oda buvo paveikta

Nors įdegis asocijuojasi su grožiu, retas susimąsto apie tikrąją šio grožio kainą. Įdegus oda ima generuoti rudos spalvos pigmentą – melaniną – kuris padeda apsaugoti odą nuo žalingų UV spindulių. Blogiau yra, kai oda nudega ir raudona odos spalva yra ne kas kita, kaip odos pagalbos šauksmas ir ženklas, kad ji buvo paveikta UV spindulių.

„Nudegimas saulėje – tai patologinė organizmo apsauginių mechanizmų reakcija į saulės skleidžiamus ultravioletinius spindulius“, – pastebi Dainius Cinaitis, UAB „Apiterapija“ pardavimų verslo klientams vadovas. – Jei oda yra neuždengta ir neapsaugota, ultravioletiniai spinduliai ją pažeidžia, atsiranda akivaizdūs nudegimo požymiai. Pavyzdžiui, esant pirmojo laipsnio nudegimui, galima pastebėti odos paraudimą ir patinimą, ją gali perštėti ir deginti, retesniais atvejais susiformuoja pūslelės. Antrojo laipsnio nudegimo metu oda tampa itin skausminga, atsiranda daug pūslių, tad taip pažeistą odą išgydyti prireikia labai daug laiko.“

Norint išvengti nudegimų, vasarą vertėtų laikytis kelių paprastų taisyklių. Visų pirma, saugotis tiesioginių saulės spindulių, ypatingai nuo 10 iki 15 val., kuomet UV spinduliai intensyviausi. Leiskite odai kvėpuoti – dėvėkite laisvus, medvilninius ar lininius rūbus, kepurę bei akinius nuo saulės. Būtinai pasitepkite odą apsauginiu kremu su SPF filtru.

Užsakymo nr.: PT_87736627