Pradžiai – viena populiariausių Kauno vietų, neseniai tik iš pagrindų atnaujinta Vienybės aikštė. Joje – fontanai, baseinai, rampos paspirtukų ar riedlenčių mėgėjams, žalios salelės. Visai tai – apsupta restoranų ir kavinių, kurių terasose sėdint smagu stebėti pramogaujančius vaikus. Visa šeima gardžiai papietaus ar pavakarieniaus čia pat esančiame „Olive Kitchen“.

Atnaujinta Vienybės aikštė

Kauniečių šeimos taip pat mėgsta susėsti picerijoje „Jurgis ir Drakonas“ – čia maistas sveikas, o ir veikti visiems yra ką. „Talutti“ tinklas siūlo begalinį įvairiausių pasaulio skonių pasirinkimą, o patiekalai čia ne tik skanūs, bet ir fotogeniški. Na, o pasiilgę močiutės maisto gali drąsiai žygiuoti į traktierių „Višta puode“. Dar viena rekomendacija – šią vasarą prie pat Soboro duris atvėręs italų virtuvės restoranas „Piano Piano“. Prieš pat jo terasą – vaikų žaidimų aikštelė!

Picerija „Jurgis ir Drakonas“,

Po pramogų Vienybės aikštėje ir skanių pietų nerkite į Kauno gatvės meno pasaulį. Aplink jus – jau ikoniniais tapę miesto paveikslai „Rožinis dramblys“, „Žvaigždžių sėjėjas“ ir kiti, o visai netoli, E. Ožeškienės gatvėje – unikali, visuomet atnaujinama menininkų idėjomis, „Kiemo galerija“.

Kiemo galerija

O tuomet gal pasimaudom? Keliaukite į Lampėdžius. Šis ežeras – populiari poilsio ir maudynių vieta, o šalia jo įsikūręs nuotykių parkas – tikras mažųjų alpinistų traukos centras. Čia nenuobodu ir suaugusiems – įrengtos net 5 trasos su 100 rungčių, o bendras nuotykių parko trasų ilgis yra daugiau nei 1,5 km. Kitas pasirinkimas dievinantiems maudynes – Kauno marios, viliojančios net dviem oficialiais paplūdimiais. Čia įsikūrusios kavinės, tad nelikste alkani. O gal visa šeima susivilios pasiplaukiojimu jachta?

Lampėdžiai

Dar viena smagi pramoga visai šeimai – kartingai. Juk jei mama ar tėtis dar nepatiki savo automobilio, nereiškia, kad negalima tam ruoštis! „Kartlande“ dūzgia specialiai vaikams pritaikyti „DINO Speed Kart“ kartingai. Prieš minant akceleratoriaus pedalą paaiškinama, kaip tai daryti – o ir kaip paskui sustabdyti – efektyviausiai bei saugiausiai.

Didžiausias Baltijos šalyse edukacinis pramogų centras vaikams „CurioCity“, esantis prekybos centre „Mega“, kviečia skristi į kosmosą, įsijausti į greitosios pagalbos ekipažo kailį, pajusti ugnikalnio lavos kaitrą, čiuožti vaivorykšte, atrasti kulinariją ir dar daug visko. Dideliems vaikams irgi patiks!

Edukacinis pramogų centras vaikams

Jūsų šeimyna neįsivaizduoja be Kakės Makės? Puiku – metas į Kauno „Akropolį“. Čia veikia stulbinamo populiarumo sulaukęs žaidimų kambarys, ištisas „Kakės Makės pasaulis“. ​​Kartu su vaikais galėsite stebėti scenoje vykstančius spektaklius, knygų pristatymus, susipažinti su knygelių personažais, kartu su jais šokti, dainuoti pamėgtas daineles ar net patys vaidinti. Iki soties prisidūkus atsipūsite ir pasistiprinsite viename iš keliolikos prekybos ir pramogų centre veikiančių restoranų. O gal net suspėsite į animacinio filmuko seansą čia pat veikiačiame „Forum Cinemas“?

Daugelį objektų Kaune paprasta pasiekti pėsčiomis, bet ir dviratininkams čia yra ką veikti. Kampanija „Like Bike“ siekia Kauną paversti draugiškiausiu dviračiams miestu Baltijos šalyse. Turime jau per 106 km specialiai dviračiams nutiestų takų! O kur dar „Like Bike“ maršrutai, vedantys pro Kauno fontanus, piknikams tinkamas vietas ar tiesiog įstabius vaizdus? Visus šiuos maršrutus rasite internete ar specialiame žemėlapyje.

Dviračiai Aleksoto apžvalgos aikštelėje

Jei nesate dviračių mėgėjai, visuomet yra laivai, kuriems neatsispiria niekas. Kaunas – dviejų upių santakoje gimęs miestas, tad turistinė laivyba čia populiari. Galite laivu pasiekti apylinkių miestelius ar, kaip jau minėjome, tiesiog paplaukioti Kauno mariose. Šio sezono naujiena – laivas „Žalgiris“, į Kulautuvą išplaukiantis nuo… „Žalgirio“ arenos. „Kaunas IN“ turizmo informacijos centre gausite visą reikiamą informaciją apie maršrutus ir kainas.

Laivas Kaune „Žalgiris“,

Jokiame kitame mieste nerasite tokio unikalaus viešojo transporto, kaip funikulierius. Tad net jei neturite svarbių reikalų Aleksote ar Žaliakalnyje (nors rekomenduojame šiuos rajonus patyrinėti, jei turite laiko), smagu tiesiog pasivažinėti tarpukariu pagamintais funikulieriais. Kelionė trunka vos porą minučių, o dviračiai keliauja nemokamai. Aleksoto funikulieriaus mašinistas mielai pademonstruos šios transporto priemonės mechanizmus, tad jei jūsų atžala linkusi į techniką, nepraleiskite unikalios progos ir drauge užkalbinkite dėdę.

Aleksoto funikulierius

Kaunas – muziejų miestas. Kai kurie įdomesni suaugusiems, o iš kitų sunku ištraukti mažuosius. Štai Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius vilioja jau skambančiais savo laiptais. Čia puiki vieta sužinoti, kuo išskirtinės yra kanklės, ar patyrinėti skirtingas birbynių rūšis. Čia galima išmokti lopšinių sušokti viduramžių šokį ar polkutę... Inovatyvi muziejaus ekspozicija skirta liesti, bandyti ir kitaip pažinti fantastišką muzikos pasaulį.

Kauno miesto muziejaus tautinės muzikos skyrius

Kita smagi vieta užsukti su šeima – T. Ivanausko zoologijos muziejus. Yra jį lankančių kas pusmetį ir kaskart atrandantį naujų drugelių, žinduolių ar paukščių! Na, o jei jūsų vaikus traukia beribis dangus, keliaukite į Lietuvos aviacijos muziejų Aleksote, kur ne tik pamatysite ir pačiupinėsite tikrus lėktuvus, bet ir galėsite išbandyti jėgas skraidymo simuliatoriuje. Planuojama, kad nuo rudens šis muziejus dalį ekspozicijų užvers renovacijai, tad prieš vykdami pasitikrinkite.

T. Ivanausko zoologijos muziejus

Dvi stotelės mėgstantiems žaisti karžygius – Kauno pilis, siūlanti galybę edukacinių programų, ir vienas lankomiausių mieste Vytauto Didžiojo karo muziejus. Pernai Kauno tvirtovės VI forte muziejus įrengė karinės technikos ekspoziciją – jos lankymas muša populiarumo rekordus, tad nepamirškite užsiregistruoti.

Kauno tvirtovės VI forte veikianti karinės technikos ekspozicija

Po kaunastiškų patirčių kupinos dienos metas pasilepinti, tiesa? Metas į „Spurginę“ – autentišką jau kelis dešimtmečius veikiančią vietelę Laisvės alėjoje, kurioje laikas, rodosi, sustojęs. Gal tai taps istorijos pamoka jūsų atžaloms?

Spurginė

Ypatingai šeimos šventei – ypatinga ir vieta. Nukeliaukite į „Monte Pacis“, svetingumo kompleksą, veikiantį barokiniame Pažaislio vienuolyne. Nenusigąskite prašmatnaus žodžio „barokas“ – šis puikus restoranas, kuriame daug kas gaminama iš čia pat, vienuolyno sode, auginamų daržovių, siūlo meniu mažiesiems.

Restorano „Monte Pacis“ patiekalas

VDU Botanikos sodas, Kauno tvirtovės fortai, žirgynai, dažasvydis, gatvės menas – visko pilnas yra Kauniukas. Rekomenduojame internete susirasti to paties pavadinimo žemėlapį, kuriame – net 60 stotelių keliaujantiems su vaikais, ir planuoti išvyką.

Užsakymo nr.: PT_87719445