Į plastinės chirurgijos specialistus žmonės kreipiasi dėl įvairių priežasčių, norėdami ištaisyti įgimtus ar įgytus netobulumus, kurie kelia fizinį ir emocinį diskomfortą. Besijaudinančius nuramina malonus pacientų kuratorės balsas registruojantis vizitui. Jūsų gydytojas skiria pakankamai laiko konsultacijai dėl problemos, kuri labai svarbi Jums, nepriklausomai, kad jis tokių matęs jau šimtais. Ruošiantis operacijai Jums suteikiama išsami informacija, o atvykus į kliniką pasitinka medicinos darbuotojai, jų ramus elgesys ir nuotaika persiduoda Jums – jaudulys rimsta, veide nušvinta šypsena. Juk tai diena, kai išpildysite savo troškimus – šiandien Jūsų šventė. Kaip ir priklauso, po operacijos mėgaujatės tinkamu skausmo ir nemalonių pojūčių valdymu bei švelniu rūpesčiu. Atliepti visi Jūsų poreikiai – patogi lova, baltutėliai patalai, gardus maistas ir puikus vaizdas per langą. Ne, Jūs ne viešbutyje, nors jausmas kartais panašus, tik rūpinamasi Jumis labiau.

„Grožio Akademijos“ vardas veido ir kūno estetikai neabejingiems, sveikatos ir grožio dermę vertinantiems žmonėms pažįstamas ir savas. Įmonė, atstovaujanti vienus svariausių estetinių prekių ženklų Europoje, sėkmingai vysto ne tik estetinės medicinos paslaugas, nuo praėjusių metų išplėtė savo horizontus ir teikia estetinės plastinės chirurgijos paslaugas. Kas yra apsaugota estetinė chirurgija, kuo kitokia ir pacientui naudingesnė jos koncepcija, kalbamės su „Grožio Akademijos“ įkūrėjais Arūnu Ivanausku ir vyr. gydytoja Hilda Ivanauskiene.

K: Kokia yra apsaugotos estetinės medicinos koncepcija ir kaip iki jos priėjote?

Ats: Gali pasirodyti, kad 5 aukštų estetinės medicinos klinika pačioje Vilniaus širdyje jau savaime yra išsipildžiusi svajonė ir to gana. Kad dalis apie svajonę ir teisinga, bet svajonė pareikalavo ir dabar dar reikalauja daug pastangų, kruopštaus darbo, edukacinio tobulėjimo ir platesnio akiračio, mokslų pas pasaulio geriausius specialistus Paryžiuje, Romoje, Stokholme. Mums visada įdomu tai, kas atrodytų net ir netiesiogiai susiję su medicina – menas, architektūra, kalbų mokymasis…

Užsiimame tuo, ką mėgstame labiausiai, tikriausiai čia ir yra visa esmė – kai dirbi mėgstamą darbą, rezultatai kalba patys už save. Klientas „Grožio Akademijoje“ nuo pat pasitikimo iki išlydėjimo yra apsuptas rūpesčiu, saugumu ir kokybe. Apsaugota estetinė medicina, kurią mes propaguojame, ir susideda iš dėmesingo aptarnavimo, aukščiausios kvalifikacijos medicinos personalo bei „top“ įrangos. Apsaugančios, tausojančios chirurgijos koncepcija paremta ne „griauti ir statyti iš naujo“, o „išsaugoti ir pertvarkyti“. Kas veide ar kūno formose negerai, kas netinka – koreguojama, tobulinama, nepažeidžiant aplinkinių audinių, neišdarkant kūno harmonijos. Būtent todėl mūsų pacientai gali jaustis saugūs procedūrų metu.


K: Kokią konkrečią naudą pacientas jaučia lankydamasis Jūsų klinikoje?

Ats: Klientai yra pastabūs, todėl į detales žiūrime rimtai. Apsaugota estetinė medicina apima ne tik fizinį saugumą, bet ir gerokai giliau – mums svarbu, kodėl priežastys atvedė mūsų klientą, o maksimalus įsigilinimas į jo lūkesčius leidžia pasiekti atitinkamai maksimaliai gerą rezultatą. Pasiruošimas procedūrai ir priežiūra po jų ne mažiau svarbi galutiniam rezultatui, todėl edukuojame, padedame ir bendraujame su savo pacientais. „Grožio Akademijoje“ išvystyta stipri palaikomųjų ir sveikatinimo procedūrų bazė, prevencija taip pat atlieka didelį vaidmenį. Štai, pavyzdžiui, esant poreikiui galime atlikti ir genetinį ištyrimą, kuris padės atskleisti silpnuosius organizmo taškus, neigiamą tendenciją ir užbėgti už akių nepageidaujamiems procesams.

K: Kam reikalingos visos papildomos priemonės? Juk įprastai estetinė chirurgija yra formų ar bruožų pokytis prieš/po.

Ats: Žmogaus organizmas yra sistema, kurioje visos dalys glaudžiai funkcionuoja. Vienai daliai išėjus iš rikiuotės, negalime tikėtis, kad organizmas veiks taip pat sėkmingai. Estetinių operacijų metu atliekama intervencija į kūną – tai savaime jau stresas organizmui, lieka didesni ar mažesni randai, reikalingas laikas atsistatymui. Didelį dėmesį skiriame būtent pooperacinio laikotarpio trumpinimui, kad pacientas kaip įmanoma greičiau atsistatytų ir grįžtų į socialinį gyvenimą jau su išsipildžiusiais pokyčiais. Kineziterapeutų rankomis atliekamas pooperacinis limfodrenažinis masažas skatina limfos apytaką, neleidžia jai užsilaikyti, ko pasekoje greitėja reabilitacinis procesas, švelnėja randėjimas, pacientas jaučiasi geriau, lengviau. Tiesa, tas masažas tik viena priemonių, kurią pasitelkiame. Yra ozono terapija, organizmą stiprinantys intraveniniai kokteiliai, aparatinės procedūros, įvairios individualizuotos neinvazinės ir mažai invazinės paslaugos. Jas visas lydi komforto suteikimas pacientui ir aiškus tikslas, kurio siekiame kartu su juo.

K: Vien idėjos, priemonių ir geros įrangos kokybiškai medicinos paslaugai neužtenka. Kaip pavyko rasti specialistų, kuriems artima tokia koncepcija ir požiūris?

Ats: Mūsų komanda didžiąja dalimi augo kartu, yra žmonių, kurie su mumis jau 15 metų. O su kitais tikrai pasisekė (šypsosi). Smagu, kad Lietuvoje yra tokių šviesių bei atsakingų asmenybių, kuriems artimos panašios idėjos ir vertybės kaip ir mums.

Plastinės chirurgijos specialistai atsinešė didžiulį patirties bagažą, inovatyvias metodikas, mes suteikėme reikiamą įrangą ir to pasekoje jau matome, kad po „Grožio Akademijoje“ atliktų estetinių operacijų pacientai gauna net geresnį, nei tikėjosi, rezultatą. Nors paciento ir chirurgo tarpusavio santykis ir supratimas labai svarbu, bet vien to neužtenka. Visuose operacijos etapuose – pasiruošimo, pačio proceso bei pooperacinio laikotarpio – dalyvauja didelė komanda: pacientų kuratorės, anesteziologijos skyrius, slaugytojos ir padėjėjos, kineziterapeutai. Pacientas tik tada jaučiasi saugiai ir užtikrintai, kai viskuo pasirūpinta, įdėta papildomų pastangų.

K: Kokios plastinės operacijos šiuo metu populiariausios ir dažniausiai atliekamos Jūsų klinikoje?

Ats.: Mūsų plastinės chirurgijos specialistai atlieka įvairias operacijas, tačiau tendencijos rodo, jog populiariausios yra viršutinių vokų plastika, mažai invazyvus antakių lanko pakėlimas, krūtų ir pilvo korekcinės operacijos, mommy makeover variacijos. „Grožio Akademijoje“ atliekame ir 360 laipsnių riebalų siurbimą, inovatyvų HD riebalų siurbimą, kai išryškinamas, pavyzdžiui, pilvo raumenų kontūras, taip pat įvairias riebalų persodinimo operacijas, visame pasaulyje populiarėjančią tausojančią nosies plastiką. Mūsų tikslas yra įsigilinti į paciento lūkesčius ir nesiūlyti nereikalingų procedūrų. Tuo ir apibrėžiame tausojančią bei apsaugančią estetinę chirurgiją.

K: Koks yra „Grožio Akademija“ pacientas?

„Grožio Akademijos“ pacientas – mūsų didelės šeimos narys, kuris rūpinasi savo sveikata ir tiek išorine, tiek vidine išvaizda. Tai toks pacientas, kuris pasitiki mumis, o mes pasitikime juo – per 20 metų suradome išties nuostabių, ištikimų klientų. Mūsų pacientų skaičius apima keliolika tūkstančių – tai geriausias įvertinimas, kai pacientai rekomenduoja mus savo šeimos nariams, draugams, kolegoms. Dalis šių klientų pasinaudojo jau ir estetinės chirurgijos paslaugomis, o nauji pacientai po „Grožio Akademijos“ stogu atranda viską, ko jiems reikia. Nuolat besiplečiantis klientų ratas mums tik įrodo, jog einame teisingu keliu.

Užsakymo nr.: PT_87612399