Pagal specialų užsakymą sukurtų šaldytuvų-paveikslų idėja kilo „Avitelos prekybos“ rinkodaros komandai, kuri susitarė su „Snaige“ ir populiariu menininku Algiu Kriščiūnu. Rezultatas – itin originalūs ir ryškūs buities prietaisai, kurių ribota serija šią savaitę atvyko į „Avitelos“ ir „Elektromarkt“ parduotuves.

„Balta spalva buities prietaisų rinkoje buvo tokia įprasta, kad iki šiol visa prekių grupė angliškai vadinama „white goods“ – balti daiktai. Pamatę „Paukščius“ suprasite, kad šaldytuvas šiandien gali būti ne tik spalvotas ar pritaikytas prie virtuvės interjero – šaldytuvas gali tapti interjero akcentu. Beje, neprarasdamas nė vienos savo praktinės funkcijos“, - sako Irmantas Viliūnas, „Avitelos prekybos“ rinkodaros vadovas.

“Avitelos prekybos” užsakymu „Snaigė” pagamins bandomąją partiją „Paukščių“. Jei pirkėjams patiks, gamybos apimtys bus didinamos, tačiau ribotos serijos koncepcija nesikeis. Jei projektas pasiteisins, planuojamos kolaboracijos su kitais menininkais.

„Kiekvieno iš mūsų viduje gyvena paukštis. Galime vadinti tai dvasia, siela ar dieviška kibirkštimi – nesvarbu, kaip pavadinsime, bet tai yra lyg paukštis, kuris visada trokšta laisvės, ilgisi dangaus. Jei mums pavyksta jį prisijaukinti, susidraugauti, – paleistas iš narvelio jis sugrįžta. Ir parneša tolimų kraštų dvelksmą, perskristų vandenynų gaivumą ir sutiktų žmonių šilumą", - savo idėją paaiškina dailininkas A. Kriščiūnas.

Rūta Petrauskaitė, „Snaigės“ rinkodaros vadovė, pažymi, kad „Paukščiai“ tapo nuoseklia „Art Gallery“ serijos plėtote, todėl įmonė nesunkiai apsisprendė ryžtis įgyvendinti „Avitelos prekybos“ idėją.

„Šie šaldytuvai patiks tiems, kurie ieško originalumo visose gyvenimo srityse, bei turi ypatingų reikalavimų ne tik virtuvės interjerui, bet ir virtuvės technikai. Jie patiks ir Algio Kriščiūno meno gerbėjams ar mėgstantiems tokį meno stilių žmonėms. Mano manymu, jie tiks ir prie paprasto interjero – tiesiog reikės priprasti, kad šaldytuvas tapo ryškiu akcentu. Tokie akcentai šiuo metu yra labai madingi virtuvės interjere“, - sako R.Petrauskaitė.

„Paukščių“ serijos šaldytuvai pagaminti naudojant išbandytą technologiją - paveikslai atspaudžiami ant aukštos kokybės sertifikuotos lipnios plėvelės, pritaikytos klijuoti ant šaldytuvo, bei padengtos specialia medžiaga, saugančia nuo įbrėžimų.

Plėvelė klijuojama ant šaldytuvo durų, jų dar nesurinkus, kad nebūtų matyti lipduko kraštų. Toks klijavimo būdas sudaro įspūdį, kad vaizdas atspaustas tiesiai ant šaldytuvo paviršiaus.

Šaldytuvas su lipnia plėvele nereikalauja jokios papildomos priežiūros. Jis valomas drėgna šluoste nenaudojant abrazyvinių medžiagų.

Įdomu tai, kad plėvelę galima visiškai saugiai ir paprastai nuimti. Ir jūsų namuose vėl atsiras įprastas baltas šaldytuvas.

Užsakymo nr.: PT_87492427