„Nors ir užtikriname galimą lankytojų skaičių, dezinfekuojame paviršius, laikomės kitų saugumo reikalavimų, tačiau suprantame, jog yra ir bus žmonių, kurie vis dar nesijaučia saugūs viešose uždarose erdvėse arba negali atvykti dėl kitų priežasčių. Būtent jiems ir skirta tiesioginė transliacija iš zoologijos sodo.“ – teigia „ZOOPARK“ direktorius Aleksandras Gavrilovas ir priduria: „Lietuvoje jau seniai filmuojami realybės šou su kartu apgyvendintais žmonėmis, sekant jų buitį, konfliktus, žaidimus ir vakarėlius, tad būsime pirmieji, kurie suteiksime galimybę stebėti ir nesurežisuotą gyvūnų kasdienybę“.

Dauguma žmonių, aplankančių Vilniaus zoologijos sodą nemato, ką valgo beždžionės, kaip smagiai žaidžia lemūrai ir kiek yra surikatų, nes arba būna ne pusryčių/vakarienės laikas, arba pasislėpę savo urvuose gyvūnai miega. Tad stebint gyvūnus internetu jų pusryčių ar žaidimų metu bus galimybė įsitikinti, jog beždžionės minta ne tik bananais, o lemūrai ne tik miega.

„Pandemijos laikotarpis daugelį privertė pakoreguoti nusistovėjusius gyvenimo įpročius. Vaizdo stebėjimo kamerų ir kitų išmanių saugumo sprendimų pagalba žmonės, net ir būdami izoliacijoje, kitoje šalyje ar net savivaldybėje gali stebėti ir valdyti savo turtą, o įmonės, kaip parodė smagi iniciatyva su Zoopark, bent dalį savo paslaugų ir kontakto su auditorija perkelti į virtualią erdvę“ - kalbėjo išmanius vaizdo stebėjimo ir saugumo sprendimus siūlančios įmonės STEBKAM bendraįkūrėjas Laurynas Baublys.

Tiesioginė gyvūnų kasdienybės transliacija vaikams bus puiki filmukų alternatyva, o ir visai šeimai – puiki pramoga. Tiesa, ši transliacija tikrai neatstos įspūdžių, kurie neišvengiami lankantis pačiame Vilniaus zoologijos sode, mat vien apeiti čia tenka net 2500 kv. m. patalpas, pilnas gyvūnų iš įvairiausių pasaulio vietų. Lemūrai, beždžionės čia laksto visai šalia lankytojų, be grotų ar kitų aptvarų, galima maitinti papūgas ar šikšnosparnius, kurie nutūpia lankytojams ant rankų, pamatyti didžiausius graužikus Žemėje ir dar daug kitų gyvūnų.

„Už galimybę pamatyti gyvūnus tiems, kurie aplankyti jų negali, esame dėkingi savo partneriams STEBKAM. Būtent jie profesionaliai pasirūpino vaizdo stebėjimo sprendimų įdiegimu ir mūsų norus ZOOPARK perkelti į virtualią erdvę pavertė realybe“ – priduria Vilniaus zoologijos sodo direktorius. Zoologijos sodo gyvūnus internete galite stebėti čia.

Užsakymo nr.: PT_87413375