Nuolat tobulina platformą

„1stDibs“ padalinys Lietuvoje veikia nuo 2015-ųjų. Jį įkūrė Gedas Monginas, iki tol penkerius metus dirbęs šios kompanijos būstinėje Niujorke. Jau tuomet, kai jam kilo mintis grįžti į tėvynę ir surinkti Lietuvoje IT komandą, G. Monginas nedvejojo būsima padalinio sėkme, o per kelerius metus triskart išaugusi komanda šiuos lūkesčius pateisino su kaupu.

„1stDibs“ online parduotuvėje apsiperka žmonės iš viso pasaulio, čia prekiauja įvairios galerijos, antikvariatai, šiuolaikiniai dizaineriai ir kiti pardavėjai. Siekiant maksimaliai palengvinti klientų apsipirkimą ir suteikti malonios patirties, ši prabangos prekių platforma yra nuolat tobulinama.

Visos „1stDibs“ kompanijos IT dalį sudaro apie šimtas žmonių, iš kurių daugiau nei trečdalis šiuo metu dirba Lietuvoje. Vien per praėjusius metus komandą papildė virš dešimties naujų specialistų. Komandos yra globalios, padalinyje irgi darbuojasi du užsieniečiai, tad lietuviai kartu su užsienio kolegomis dirba prie visų pagrindinių sistemos darbų, nuo vartotojui prieinamų opcijų iki vidinių sistemos architektūrinių sprendimų.

Lietuvoje daugiausia dirba IT inžinerijos srities darbuotojai, „Java“, „iOS“, „JavaScript“ vystytojai, testuotojai, sistemų administratorius, taip pat produkto dizaineriai ir produkto vadybininkai. Pastarieji perima dalį verslo atsakomybių, siekiant padidinti padalinio indėlį tarptautinės kompanijos mastu.

Ieško 10 naujų darbuotojų

Vienas iš šių metų padalinio tikslų yra auginti komandą. Artimiausiais mėnesiais planuojama priimti dešimt naujų darbuotojų: front-end ir back-end, „iOS“ ir QA specialistų.

„Darbuotojų rotacijos koeficientas padalinyje labai mažas, nes stengiamės pasirūpinti kiekvieno darbuotojo poreikiais. „1stDibs“ skatina lyčių lygybę ir atlyginimai skiriami atsižvelgus į darbuotojų kompetencijas. Komanda pakankamai jauna, tačiau aukštos kvalifikacijos, besidominti naujausiais technologiniais sprendimais. Tokių komandos narių, kurie nori drauge augti, ketiname ieškoti ir artimoje ateityje“, – sako G. Monginas.

Skatinama darbuotojų laisvė ir tobulėjimas

„1stDibs“ padalinys yra įsikūręs sparčiai populiarėjančiame sostinės mikrorajone Paupyje. Šiuolaikiškame, itin erdviame biure yra ne tik virtuvės zona, tačiau ir poilsiui skirtos erdvės. Ši kompanija tiek užsienyje, tiek Lietuvoje skatina darbuotojų asmeninį ir darbinį balansą: jiems suteikiama galimybė pasiimti neribotą kiekį mokamų atostogų, patiems planuoti darbo valandas, dirbti per nuotolį ne tik pandemijos metu.

„Stengiamės pasirūpinti ir kitais, kasdieniais darbuotojų poreikiais, tokiais kaip sveikatos draudimas, sezoninės vakcinos, apmokėtos viešojo transporto ar automobilio parkavimo išlaidos. Penktadieniais užsisakydavome pietus į biurą, tad, norėdami tęsti šią tradiciją ir karantino metu, suteikėme kreditą darbuotojams, kad jie galėtų užsisakyti maisto į namus“, – apie suteikiamas naudas pasakoja G. Monginas.

Gedas Monginas (Lino Žemgulio nuotr.)

Kompanija taip pat skatina ne tik darbuotojų savarankiškumą, bet ir lyderystę, suteikia galimybių tobulėti. Pavyzdžiui, šiuo metu yra organizuojami asmeninio tobulėjimo mokymai, kurie padeda darbuotojams išmokti efektyvesnės komunikacijos, pasiekti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą ar lengviau susidoroti su stresinėmis situacijomis. Be to, šioje komandoje keletas darbuotojų jau išaugo iki mentorių arba lyderių ir prisideda prie globalių sprendimų priėmimo.

Rūpinasi ir emocine gerove

Nuo praėjusio spalio Lietuvos padalinyje vykdomas ir „Mindletic“ projektas, orientuotas į emocinės gerovės skatinimą. Darbuotojai pagal poreikius programėlėje žymisi patiriamas emocijas, stebi jų pokyčius, taip pat atlieka įvairius kvėpavimo pratimus, lankosi virtualiuose bendruomenės kambariuose ar netgi bendrauja su sertifikuotais psichologais.

„Į darbuotojų sveikatą žvelgiame holistiškai, nes manome, kad laimingas darbuotojas norės dirbti ir augti mūsų kompanijoje. Pastebime, kad vadinamojo emocinio sporto klubo programėle naudojasi beveik visi darbuotojai, o 30 proc. jų savo emocijas reflektuoja reguliariai. Bendras komandos emocinio pasitenkinimo koeficientas yra aukštas. Tad norime ir toliau skatinti ne tik profesinį, bet ir vidinį jų augimą, nes mums išties rūpi, kad komanda jaustųsi gerai“, – apibendrina G. Monginas.

Užsakymo nr.: PT_86417683