Pirmas žingsnis – odos valymas, antras – tonizavimas

Pirmasis, ir pats svarbiausias žingsnis, yra odos valymas. Tačiau, pasak kosmetologės, žiemą negalima rinktis labai agresyvių prausiklių – ypač, jei turite sausą ar jautrią odą.

„Prausiklio bazė turėtų būti švelni. Jeigu prausiklis bus per agresyvus, mes rizikuojame pažeisti lipidinį odos barjerą. Ir tokiu atveju atsiranda įvairios problemos: odos šerpetojimas, paraudimai. Jeigu savo odos dienos rutinoje naudojate micelinį vandenį, būtinai jį nuplaukite vandeniu. Žinau, kad dauguma tiekėjų akcentuoja, kad jo nuvalyti nereikia, tačiau micelis yra tokios molekulės, kurios mėgsta prie savęs „prisikabinti“ daug įvairių dalykų. Jas reikėtų nuvalyti, kad turėtume geriausią efektą iš savo toliau tepamų produktų“, – toliau pasakoja ji.

Antrasis priežiūros etapas yra odos tonizavimas.

„Tonikas rutinoje reikalingas tam, kad po odos prausimo sugrąžintų odos pH į šiek tiek rūgštinę terpę. Ji yra sveikiausia mūsų odai“, – pataria J. Griučkaitytė.

Trečias etapas – serumas

Kosmetologė atskleidžia, kad trečiajame etape reikėtų tepti serumą. Jos mėgstamiausias žiemos metu – ceramidų serumas.

„Ceramidai yra statybinė medžiaga, skirta atstatyti odos lipidinį barjerą arba jį saugoti. Jeigu su oda turime problemų ir žinome, kad ateina šaltasis metų sezonas, oda tuoj ims sausėti, perštėti ar atsiras kitų problemų, galime iš anksto pradėti naudoti šį produktą. Taip žinosime, kad žiemą daugiau jokių nesklandumų nebus. Šį serumą reikėtų paprasčiausiai įmasažuoti į odą.

Tai taip pat yra labai geras produktas vyrams. Dažnai vyrai mėgsta jį naudoti po skutimosi – serumas nuramina sudirgusią odą, o ant viršaus nereikia dėti jokio kremo“, – prideda pašnekovė.

Ketvirtas ir penktas etapas – paakių ir veido kremai

Priešpaskutinis produktas – paakių kremas. Jį reikėtų tepti ant paakių, keliauti link vidinių kampų – pagal limfos tekėjimo kryptį. Tiesa, jos teigimu, labai svarbu šį kremą užtepti prieš tepant visą veidą.

„Geriau šios sekos būtų nemaišyti, nes kai produktai yra sudėlioti pagal tam tikrą konsistenciją. Ir jeigu mes pirmiausia patepsime veido kremo, o po to paakių, didelė tikimybė, kad paakių kremas net nepasieks savo tikslo. Todėl visada pirmiausia tepame paakių kremą.

Paskutinis etapas yra veido kremas. Žiemos periodu turime rinktis šiek tiek riebesnės konsistencijos kremus, kad saugotų mūsų odą nuo žvarbos, šalto vėjo, vėsios drėgmės“, – aiškina kosmetologė.

J. Griučkaitytė pabrėžia, kad trys svarbiausi odos priežiūros etapai yra prausimas, tonizavimas ir drėkinimas. Tuo tarpu serumo naudojimas yra pasirinktinis, tačiau kitų trijų etapų praleisti nereikėtų.

Užsakymo nr.: PT_86275801