Nekilnojamojo turto analitikas Arnoldas Antanavičius, VšĮ „Realdata“ vadovas, skaičiuoja, kad per š. m. 11 mėnesių šiame Vilniaus mikrorajone, kuris yra pakeliui į Lentvarį, sudaryta apie 220 namų valdos sklypų sandorių – tai 62 proc. daugiau nei 2019 m. Tikėtina, kad šios teritorijos patrauklumą lėmė vienas geresnių kainos ir kokybės santykių, o ekonominės klasės pirkėjai, išleidę iki 25 tūkst. eurų, sudarė apie 70 proc. visų namų valdos sklypų sandorių šioje zonoje.

„Bališkių pušynas“ – funkcionali gyvenvietė sostinėje

Jau anksčiau ėmė ryškėti tendencija, kad žmonės savo namus nori kurti gamtos apsuptyje, bet ieško gerai išplėtotų teritorijų su miesto infrastruktūra. Šią tendenciją dar labiau paspartino pandemija, kurios metu paaiškėjo, kad gyvenantys savo name su kiemeliu turi gerokai daugiau privalumų, nei koronaviruso įkalinti daugiabučiuose.

Bališkių pušynas

„Bališkių pušynas“ – visiškai naujas, prestižinę bendruomenę suburti siekiantis projektas, kuris ir nuo Vilniaus centro, ir nuo Trakų nutolęs per 15 min. kelio, o netoliese – ir Vilniaus–Kauno magistralė. Uždarų privačių sklypų kvartalas suformuotas sostinės prieigose, pušyno apsuptyje, vaizdingoje ir ramioje vietoje, išsiskiriančioje puikiu reljefu. Šalia, Lentvario gatve, nuolat kursuoja miesto viešasis transportas.

Beje, kadangi sostinėje vyrauja vakarų ir pietvakarių vėjai, tai ši Vilniaus teritorija dar išsiskiria ir švariausio oro rodikliu. Pastebima, kad tokias vietas ateities dešimtmečiams daugiausia renkasi jaunos šeimos, vaikus norinčios auginti šalia gamtos, bet ir nenutolti nuo didmiesčio gyvenimo, jį pasiekti be transporto spūsčių.

Bališkių pušynas

15 ha teritorijoje suformuota 125 namų valdos su 4–20 arų dydžio sklypais, kurie pasiekiami asfaltuota gatve. Visame kvartale taip pat asfaltuotos gatvės, įrengtas jų apšvietimas, atvestos pagrindinės komunikacijos. Šioje teritorijoje numatoma prekybos centro, vaikų darželio statyba, erdvės bendruomenės laisvalaikiui, kurių vienoje jau iškasti du japoniško stiliaus tvenkiniai.

Bališkių pušynas

„Bališkių pušyno“ kvartalo išskirtinumą lemia ne tik vieta, bet ir sukurta bendra kvartalo architektūrinė koncepcija. Čia siūloma įsikurti moderniuose ir patogiuose A+ energinio naudingumo vienbučiuose ir dvibučiuose namuose. Sklypas čia kainuoja nuo 18 tūkst. eurų. Specialistai skaičiuoja, kad sklypo ir namo statybos kaina čia gali būti lygiai tokia pati, kaip trijų kambarių buto miegamajame sostinės mikrorajone.

Beje, visą gruodį „Bališkių pušyne“, kuriame liko visai nedaug sklypų, vyksta kalėdinė akcija sklypams, apie kurią plačiau galima sužinoti Baliskiupusynas.lt tinklapyje.

„Miesto vakarai“ – balansas tarp didmiesčio ir gamtos

A. Antanavičius teigia, kad žemės sklypų nuosavų namų statybai rinka Vilniuje šiais metais įgavo antrą kvėpavimą ir bus geriausia nuo pat praėjusios 2009 m. krizės pabaigos. Anot jo, namų valdų sklypų rinka demonstruoja tendencijas, kurios leidžia tikėtis, jog rinka apsukų nemažins ir ateityje. Tiek dabartinė pandemijos, tiek ir besikeičianti demografinė situacija diktuoja pokyčius būsto segmente – stipriai augančią nuosavų namų ir kotedžų paklausą. Be to, gerėjantis žmonių pragyvenimo lygis taip pat koreliuoja su didesne nuosavų namų ar kotedžų paklausa, todėl galima tikėtis, kad namų valdos sklypų paklausa turėtų ir toliau augti.

Miesto vakarai

Į šias tendencijas atsiliepia ir minėtoje paklausiausioje sostinės teritorijoje, Vilniaus vakarinėje dalyje, lapkritį pradėtas plėtoti naujausias gyvenamųjų sklypų projektas „Miesto vakarai“. Šis kvartalas išsidėstęs vaizdingoje vietovėje, apsuptoje gamtos, o horizonte driekiasi tankus pušynas. Kvartalo plėtotojai taip pat atkreipia dėmesį, kad vien erdvaus kiemo šiuolaikinei šeimai nepakanka. Ne ką mažiau svarus kriterijus renkantis gyvenamąją vietą – svarbiausi miesto objektai netoliese.

Miesto vakarai

Visai šalia kvartalo „Miesto vakarai“ daugybė būtiniausių įstaigų ir laisvalaikio traukos objektų: Trakų įžymybės ir ežerai su miškais, Trakų Vokės dvaro sodyba ir Lentvario dvaras, daugybė prekybos įstaigų, o ir sostinės Gedimino pr. pasiekiamas vos per 15 minučių. Kelių kilometrų spinduliu veikia 4 mokyklos ir 4 valstybiniai vaikų darželiai, už kelių šimtų metrų – privatus lopšelis-darželis. Šiuo metu artimiausia viešojo transporto stotelė – vos už 7 minučių pėsčiomis. Tačiau susisiekimas viešuoju transportu greitu metu čia dar pagerės – Vilniaus miesto savivaldybė jau paskelbė, kad artimiausiu metu plės autobusų maršrutus, kurie kursuos ir visai greta „Miesto vakarų“ kvartalo, Paluknio ir Dirkliškių gatvėmis.

Miesto vakarai

„Miesto vakarų“ kvartale jau galima įsigyti pasirinkto dydžio sklypus nuo 6 iki beveik 16 arų, kurie parduodami su būtina infrastruktūra: asfaltuotomis gatvėmis, įrengtu jų apšvietimu. Šio kvartalo plėtotojai taip pat suorganizuos būsimus naujakurius ir suburs į vieningą bei savo aplinka besirūpinančią bendruomenę – kvartale veiks bendrija, o joje numatytos taisyklės reguliuos sklypų savininkų veiklą. Bendruomenės poilsiui ir pramogoms įrengiama laisvalaikio zona su tvenkiniu.

Sklypų rezervacijos projekte „Miesto vakarai“ jau prasidėjo. Daugiau informacijos apie projektą galima sužinoti tinklalapyje Miestovakarai.lt.

„Stirnų terasos“ – saulėto šlaito ramybėje

„Stirnų terasos“ – dar vienas išskirtinis gyvenamųjų namų kvartalas su miesto infrastruktūra, kuriamas sostinės vakarinėje dalyje. Jo plėtotojai primena, kuo įspūdingas su „Stirnų terasų“ kvartalu besiribojantis Lentvaris, kuriame jau dabar yra daugiau kaip 10 tūkst. gyventojų ir jis toliau auga dėl čia įsikuriančių jaunų šeimų.

Nuolat gražėjantis Lentvaris vien šiemet sulaukė 30 mln. eurų investicijų, kurios jį keičia neatpažįstamai. Vakarų didmiesčių pavyzdžiu Lentvaris tampa patraukliu gyventi miestu – Vilniaus palydovu, su puikiai išplėtota infrastruktūra patogiam šeimos gyvenimui. Būsimieji naujo kvartalo gyventojai mieste veikiančius darželius, gimnazijas, poliklinikas, bibliotekas, sporto aikštynus, parkus, prekybos centrus, „CityBee“ aikštelę, traukinių stotį pėsčiomis pasieks per 10 arba automobiliu – per pora minučių.

Stirnų terasos

Beje, iš „Stirnų terasų“ Vilniaus centrą ar gamtos malonumus pasiekti greičiau, nei iš kai kurių Vilniaus mikrorajonų, nes nėra transporto spūsčių, pvz., iki Gedimino pr. – vos 15–20 min. automobiliu, iki Trakų ežerų paplūdimių – 8 min., magistralinis kelias Vilnius–Kaunas pasiekiamas per 3 min., Vilniaus vakarinis aplinkkelis – 5 min. Taip pat su Vilniumi yra reguliarus susisiekimas viešuoju transportu. Beje, jau suprojektuotas ir netrukus bus pradėtas rekonstruoti kelias Vilnius–Trakai, kuris bus 4 juostų, greta jo – dviračių takai. Tai dar pagerins aktyvų poilsį mėgstančių „Stirnų terasų“ gyventojų laisvalaikį, kurie Vilnių ar Trakus norės saugiai pasiekti dviračiu.

Įsikūręs ant Graužo ežero kranto ir supamas dar trijų ežerų Lentvaris žinomas savo neogotikinio stiliaus dvaru, kurio bokšto smailė matosi ir iš „Stirnų terasų“. Dvaras garsėja peizažo tipo parku, kurį XIX a. sukūrė to meto garsenybė kraštovaizdžio architektas prancūzas Eduardas Andrė. Iš viso Lentvaryje netrukus bus net 4 parkai. Čia harmoningai dera gamtos ir miesto privalumai. Tai patvirtina ir naujai įrengtas stilingas miesto paplūdimys. Beje, vandens sporto mėgėjai turės ką veikti ir žiemą – mieste planuojama statyti uždarą baseiną.

Stirnų terasos

„Stirnų terasos“ tokį pavadinimą gavo neatsitiktinai. Kvartale plėtojami minimalistinio stiliaus mažaaukščiai namai terasomis leidžiasi pietų pusėn, kol atsiremia į čia įrengtą poilsio ir sporto zoną su tvenkiniu bendruomenei. Toks sprendimas ne tik suteikia daugiau saulės šviesos visiems namams ir sklypams, bet ir padidina privatumo jausmą, atveria gamtos panoramą su matomu Lentvario dvaro bei neoromantinio stiliaus Lentvario bažnyčios peizažu. Kvartalo gyventojus džiugins ir gamta – pro langus jie matys šokinėjančius zuikius bei strikinėjančias stirnas, ir miesto privalumai, kurie ranka pasiekiami.

Patogu ir tai, kad jau dabar iki pat sklypų veda naujai asfaltuota gatvė. Šio kvartalo gyventojams jau įrengtas miesto vandentiekis ir kanalizacija, gatvių apšvietimas, planuojamos dvi bendro naudojimo rekreacinės zonos bendruomenei, kuriai bus pasiūlytos ir bendro gyvenimo taisyklės. Parduodami sklypai yra nuo 8,3 iki kiek daugiau kaip 18 arų ploto, prie jų atvesta dujos, kuriomis šildyti namą – racionaliausia. Sklypai čia kainuoja nuo 19 999 eurų. Beje, norintys įsikurti greičiau gali įsigyti jau pastatytus vieno aukšto 121 kv. m namus su visomis komunikacijomis ir pilna daline apdaila.

Išsamią informaciją apie šio kvartalo privalumus ir kalėdinę nuolaidą sklypams rasite tinklapyje Stirnuterasos.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Užsakymo nr.: PT_85973723