„Santa Maria“ virtuvės šefas Artūras Braslauskas sako pastebintis, kad patiems gaminti ir savo kieme kepti tampa tikrai populiariu reiškiniu. Visgi, pasak specialisto, neretas vis dar maišo du skirtingus dalykus: kepimą grilyje ir barbekiu. Kuo šios dvi kepimo technikos skiriasi? Koks maistas yra griliaus? O koks turėtų būti priskirtas barbekiu?

Esminis skirtumas – kepimo būdas

Jeigu jūsų paklaustų: šašlykas – barbekiu ar griliaus patiekalas, ką atsakytumėte? Pasak A. Braslausko, esminis dalykas – kaip tą maistą kepame: „Jei tai tiesioginis kepimas, kai nėra perskyros tarp kaitrą skleidžiančių anglių, žarijų ar ugnies, – tai grilius. Atitinkamai, kas yra kepama ne tiesioginėje kaitroje (su deflektoriumi) – barbekiu. Tiesa, barbekiu reikalinga speciali kepsninė, kuri galėtų užsidaryti. Mūsų šalyje itin populiarios keramikinės tokio tipo kepsninės. Jų privalumas – galima kepti tiek grilio, tiek barbekiu patiekalus“.

Iš tiesų, barbekiu tipo kepsninės ne veltui užkariavo lauke kepto maisto gerbėjus, mat jos suteikia labai dideles galimybes. Jose pagaminti galima beveik viską: nuo tradicinių šonkauliukų iki pyragų ar net šakočių. Entuziastai, kuriems toks maisto gaminimas tampa ne tik pramoga, bet ir įprasta kasdienybe, jose verda, troškina, skrudina, rūko. Taip ir pati sąvoka barbekiu patiekalai įgavo neišmatuojamas ribas, nes tokiu principu galima kepti pačius įvairiausius patiekalus. Ryte – kiaušinienė, čirviniai blynai, pietums – mėsainiai ar čili troškinys, o vakarienei – kugelis, takai ar vaikų taip mėgstami dešrainiai. Tokiam gaminimui ribų nėra, tereikia pasitelkti fantaziją ir rinktis kokybiškus produktus.

Rekomenduoja kuo dažniau eksperimentuoti

Virtuvės šefas pastebi, kad barbekiu kultūra atvėrė galimybes prie kepsninės ne tik gaminti maistą, tačiau ir eksperimentuoti, atrasti, mokytis, pažinti. Tai žmonėms suteikia tą „cinkelį“, skatinantį kepti ne tik visiems įprastus šašlykus. „Labai rekomenduoju išbandyti kepimą žemoje temperatūroje ir ilgą laiką. Šis procesas net turi pavadinimą – „slow cooking“ ir kartais trunka ilgiau nei 12 valandų. Būna ir taip, kai kepimas kombinuotas: pavyzdžiui, kepame griliuje mėsą kelias minutes ant žarijų, o jau tada suvyniojame ją į foliją, dedame deflektorių, ir paliekame kelioms valandoms uždarytoje kepsninėje. Rezultatas išties būna geras“, – sako pašnekovas.

Lietuviai išdrįsta kepsninėse kepti net ir desertus

Ant grotelių ar iešmų virš žarijų labai sudėtinga iškepti kokį nors desertą, nebent vaisius arba šakotį, o barbekiu kepsninėje galimybės neribotos: kepkite sausainius, tortus, keksiukus, blynus. Kitaip tariant viską, ką įprastai gaminate orkaitėje.

„Esu buvęs tarptautiniame barbekiu čempionate Maroke 2013 metais, ir jau tada desertų kategorijoje mūsų patiekalas buvo ant ugnies keptas šakotis bei glazūruotas, ant griliaus keptas arbūzas. Taigi, net ir neturint barbekiu kepsninės, desertus įmanoma kepti ir pačiu paprasčiausiu būdu. Aišku, kepant ne tiesioginėje kaitroje, atsiveria tikrai plačios galimybės. O tokie patiekalai kaip obuolių pyragas, keptas kepsninėje su dūmo prieskoniu, – tikrai primins pas močiutę krosnyje keptus patiekalus. Tiesa, būtina naudoti tikro medžio anglis“, – apie desertus pasakoja A. Braslauskas.

Skirtingi skoniai – skirtingi kepimo būdai

Nors daugeliui pasakymas „barbekiu“ daugiausiai asocijuojasi su amerikietiška kultūra ir buvimu savo kieme, bendravimu su artimaisiais, draugais, tuo pačiu gaminant ir valgant, visgi, pasak garsaus virtuvės šefo, tai – gaminimo būdas.

„Vienokio skonio bus vištienos sparneliai, kuriuos kepsime ant grotelių ar suvertus ant iešmų, kitokio skonio – kepti orkaitėje, o dar kitokio – kepti, parūkyti uždaroje kepsninėje. Dar vienas svarbus niuansas, kuris kepamiems patiekalams suteikia skirtingus skonius: prieskoniai, žolelės, marinatai ir glazūra (angl. glaze). Pavyzdžiui, tradicinį kiaulienos šašlyką galima pagaminti labai įvairų. „Santa Maria“ turi platų asortimentą marinatų, kurie ir padės atrasti tuos skonius. Tai sausi marinatai „Rub“, skystieji marinatai „Marinade“, kurie bet kokiam šašlykui, nesvarbu, kur jį kepsite, suteiks skirtingus skonius. Dažnai sako: „jei jau atradai gerą marinavimo receptą, tai taip visada ir kepk“. Nesutinku. Eksperimentuokite, nes tai yra dalis smagumo“, – sako virtuvės šefas.

Ką lietuviai labiausiai mėgsta kepti?

Kepta žuvis, šašlykas – tai populiariausi ant tiesioginės kaitros kepami patiekalai, jie nėra naujiena lietuviams. Jei turite uždaro tipo kepsninę – galimybės didėja.

„Iš barbekiu patiekalų, manau, kad šiuo metu lyderiai – šonkauliukai. Mėgstami ir kiti kiaulienos patiekalai, pavyzdžiui, keptas kiaulienos nugarinės ar sprandinės gabalas. Jautieną renkasi retesnis grilintojas, nes sunkiau rasti išties kokybiškos galvijų mėsos už prieinamą kainą. Nemažai mėgstančių vištieną, kuri „patogi“ mėsa, nes galima kepti skirtingas jos dalis (viščiukas, sparneliai, kulšelės, filė) ir ją paprastai mėgsta vaikai“, – savo patirtimi dalinasi A. Braslauskas.

Garsus šefas rekomenduoja „neužstrigti“ tik su tradiciniais kiaulienos šašlykais, nes jie gali greitai pabosti. „Šašlyku gali virsti ir daržovių vėrinys, jei mėsa pabodo ar esate vegetaras. Išbandykite skirtingas mėsas. Pavyzdžiui, vištienos šašlykas irgi labai sultingas, minkštas bei mėgstamas pačių mažiausių valgytojų“.

Idėjos tiems, kam mėsa atsibodo

Paklausus virtuvės šefo, kokių dar alternatyvų jis žino tiems, kas mėsos patiekalų nenori ar jų vengia, jis tik patvirtina, kad ir čia galimybės neribotos.

Nuo daržovių, desertų iki sūrių. „Nesenas mano atradimas – kalafioras. Jį galima paskaninti žolelėmis, patepti padažu ir kepti tiek ne ant tiesioginės kaitros, suvyniotą į foliją, tiek nedidelius jo žiedynus suvėrus ant iešmelių. Paskrudęs kalafioras įgauna riešutų skonį, kuris ir labai gardus, ir netikėtas, įdomus. Kitas, nevalgančių mėsos, patiekalas – bulvės. Iš jų galimi patys įvairiausi patiekalai: vyniokite į foliją ir meskite į žarijas, verkite ant iešmelių, paragaukite apvirtas, „traiškytas“, keptas su sviestu bei česnaku. Nepamirškite ir grybų. Mano mėgstamas variantas – pievagrybiai, apšlakstyti teriyaki padažu, sezamais, suverti ant iešmelio. Labai skanu – persilado arba „BBQ Rub Herbs“ prieskoniais gardintas lietuviškas varškės sūris, kurį taip pat galime kepti.“

Jei pritrūkote idėjų griliaus ar barbekiu patiekalams, išbandykite vieną iš šių, „Santa Maria“ sukurtų, receptų.

Kepsninėje kepti rabarbarai su baltuoju šokoladu ir grietinėle

Greitai paruošiamas ir itin gardus vasaros desertas.

Kepsninėje kepti rabarbarai su baltuoju šokoladu ir grietinėle

REIKĖS:

Kepti rabarbarai

  • 700 g rabarbarų;
  • 1 v. š. „Santa Maria“ malto imbiero;
  • ¼ a. š. „Santa Maria“ malto cinamono;
  • 1 vnt. vanilės ankšties;
  • 4 v. š. skysto medaus;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 150 g baltojo šokolado;
  • aliuminio folijos.


Grietinėlė su kardamonu

  • 200 ml 35% riebumo grietinėlės;
  • 0,5 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 a. š. cukraus pudros;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ malto kardamono.


GAMINIMAS:

1. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 5 cm dydžio gabalėliais ir sudėkite ant per pusę perlenkto aliuminio folijos lakšto. Pašlakstykite medumi.
2. Vanilės ankštį perpjaukite pusiau ir išgremžkite sėklas.
3. Vanilės ankštį, sėklas, cinamoną, sviestą ir imbierą sudėkite į puodą. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, o tada supilkite mišinį ant rabarbarų. Suvyniokite rabarbarus į plokščią paketėlį ir ant karštos kaitros kepkite 10–15 minučių.
4. Baltąjį šokoladą sulaužykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite ant per pusę perlenkto aliuminio folijos lakšto su užlenktais krašteliais. Kepkite, kol šokoladas taps auksinės rusvos spalvos. Tada atvėsinkite ir sutrupinkite į mažus gabalėlius.
5. Visas sudedamąsias dalis įmaišykite į grietinėlę ir lengvai paplakite.
6. Rabarbarus patiekite su grietinėle ir baltuoju šokoladu.

Ant grotelių keptos salotos ir avokadai

Ant grotelių keptos daržovės, tokios kaip „Little Gem“ salotos ir avokadai, nepaprastai skanios. Aptepkite juos nedideliu kiekiu aliejaus ir kelias minutes pakepkite ant grotelių. Apšlakstykite gardžiu padažu ir apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu bei aitriųjų paprikų dribsniais.

Ant grotelių keptos salotos ir avokadai

REIKĖS:

  • 3 vnt. salotų „Little Gem“ (arba kitų tvirtų, kepimui tinkamų salotų);
  • 2 vnt. avokadų;
  • 1 v. š. rapsų aliejaus;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ akmens druskos;
  • 0,5 a. š. „Santa Maria“ juodųjų pipirų Tellicherry;
  • 0,5 a. š. „Santa Maria“ aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio sūrio.


GAMINIMAS:

1. Salotų galvutes ir avokadus perpjaukite pusiau. Išimkite avokadų kauliukus.
2. Daržovių pjūvio paviršių aptepkite rapsų aliejumi.
3. Sudėkite pjūvio puse ant grotelių ir kepkite virš stiprios kaitros apie 4 minutes, kol gražiai paruduos.
4. Sudėkite salotas ir avokadus į gražią lėkštę.
5. Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus ir apšlakstykite gautu mišiniu daržoves. Apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Trys nuostabūs padažai lauko kepsniams

Nei vienas lauko kepsnių vakarėlis neapsieina be skanių priedų. Siūlome padažų receptus, kurie puikiai tiks prie bet ko, ką kepsite kepsninėje.

Trys nuostabūs padažai lauko kepsniams

REIKĖS:

„Chimichurri“ padažas

  • 70 g mažųjų špinatų;
  • 1/2 mažo svogūno;
  • 1 a. š. mėtų;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 100 ml rapsų aliejaus;
  • 2 žiupsnelių druskos;
  • 2 žiupsnelių „Santa Maria“ maltų juodųjų pipirų.


Baklažanų padažas

  • 1 baklažano;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ maltos paprikos;
  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 1 žiupsnelio druskos.


Keptų paprikų padažas

  • 2 raudonųjų saldžiųjų paprikų;
  • 1 svogūno;
  • 2 v. š. „Sambal Oelek“ padažo;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejus;
  • 2 v. š. obuolių vyno acto;
  • 1 v. š. „Santa Maria“ citrininių kepsnių prieskonių.


GAMINIMAS:

„Chimichurri“ padažas

1. Sumaišykite krapus, špinatus, mėtas, česnakus, aliejų, citrinų sultis, druską ir pipirus virtuviniame kombaine arba sutrinkite maisto smulkintuvu.
2. Įmaišykite smulkiai pjaustytus svogūnus ir aitriųjų paprikų dribsnius.
3. Patiekite su lašiša ar ant kepsninės keptomis daržovėmis.

Baklažanų padažas

1. Supjaustykite baklažaną išilgai į 4 dalis ir aptepkite jas aliejumi. Kepkite uždengtoje kepsninėje apie 5 minutes tiesioginėje kaitroje. Baklažanai iškepę tada, kai tampa minkšti.
2. Išskaptuokite baklažanų vidų ir sudėkite į dubenį. Įdėkite česnaką ir maltas paprikas. Sumaišykite su maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Sudėkite jogurtą ir druską.
3. Patiekite kaip kepsnių padažą. Tinka ir su daržovėmis bei traškučiais.

Keptų paprikų padažas

1. Pakepkite per pusę perpjautas paprikas ir svogūnus ant kepsninės, kad įgautų spalvą.
2. Atvėsusias paprikas ir svogūnus supjaustykite stambiais gabaliukais.
3. Sumaišykite dubenyje visus ingredientus ir sutrinkite iki padažo konsistencijos.
4. Padažą galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

Kepsninėje keptas sumuštinis su grybais

Gardus vegetariškas sumuštinis, kuris pamalonins jūsų skonio receptorius – gardus dūmų skonio grybų, prieskoninių žolelių ir fetos sūrio derinys.

Kepsninėje keptas sumuštinis su grybais

REIKĖS:

Fetos sūrio pagardas

  • 150 g fetos sūrio;
  • 50 g petražolių;
  • 50 g laiškinių česnakų;
  • 1 vnt. valgomojo (šalotinio) svogūno;
  • 2 v .š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 a. š. baltojo vyno acto;
  • „Santa Maria“ akmens druskos;
  • „Santa Maria“ juodųjų pipirų Tellicherry;
  • 3 v .š. skrudintų svogūnų.


Sumuštinis su grybais

  • 6 vnt. portabello grybų;
  • 200 g pievagrybių;
  • 6 v. š. aliejaus;
  • 200 ml „Santa Maria“ barbekiu padažo „BBQ Sauce Smoky Hickory“;
  • 4 vnt. dešrainio bandelių;
  • majonezo;
  • žalumynų papuošimui.


GAMINIMAS:

Fetos sūrio pagardas

1. Smulkiai supjaustykite petražoles, česnakų laiškus, svogūną ir fetos sūrį. Viską sudėkite į dubenį.
2. Supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite kepintus svogūnus.

Sumuštinis su grybais

1. Patepkite grybus kepimo aliejumi ir kepkite ant karštos ugnies, kol dailiai paruduos. Kol kepa grybai, puode pašildykite kepsnių padažą.
2. Grybus supjaustykite riekelėmis ir užpilkite šiltu kepsnių padažu.
3. Pakepinkite duoną ir užtepkite majonezo.
4. Ant duonos riekelių sudėkite grybus ir fetos sūrio pagardą, pabarstykite žalumynais.

Jautienos didkepsnis su keptomis kukurūzų burbuolėmis

Ant grotelių keptos jautienos filė kepsnys yra neabejotinai greitai paruošiamas ir sveikas valgis, kurį rekomenduojame kepti su „Santa Maria“ BBQ padažu. Jis suteiks patiekalui lengvo dūmų aromato ir saldaus skonio.

Jautienos didkepsnis su keptomis kukurūzų burbuolėmis

REIKĖS:

  • 4 vnt. jautienos filė didkepsnių;
  • „Santa Maria“ padažo „BBQ Sauce Smoky Hickory“;
  • 2 vnt. kukurūzų burbuolių;
  • 200 g gražgarsčių.


GAMINIMAS:

1. Didkepsnius pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite juos grilio keptuvėje po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet aptepkite juos kepsnių padažu ir apvertę kepkite dar 2 minutes, tą patį kartokite ir iš kitos pusės.
2. Virtas kukurūzų burbuoles aptepkite kepsnių padažu ir apskrudinkite iš visų pusių.
3. Didkepsnius patiekite su keptais kukurūzais ir gražgarstėmis.

Česnakinė kiauliena su keptų bulvių salotomis

Tobulas derinys! Ką tik iškepta česnakinė kiauliena patiekiama su keptų bulvių salotomis, sumaišytomis su kalendromis ir petražolėmis.

Kiaulienos sprandinė su keptų bulvių salotomis

REIKĖS:

Keptų bulvių salotos

  • 1 kg bulvių;
  • 2 v .š. rapsų aliejaus;
  • 0,5 v. š. druskos;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ juodųjų pipirų Tellicherry;
  • 100 ml majonezo;
  • 0,5 a. š. „Santa Maria“ aitriųjų paprikų;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ kmynų;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ maltos saldžiosios paprikos;
  • 1 žaliosios citrinos sulčių;
  • 3 vnt. svogūnų laiškų;
  • 100 g petražolių lapų, kapotų;
  • 100 g kalendros, kapotos;
  • 8 ridikų griežinėlių.


Kiauliena su česnakiniu marinatu

  • 4 gabalėlių kiaulienos nugarinės (po 180 g);
  • „Santa Maria“ skysto marinato „BBQ Marinade Garlic“;
  • „Santa Maria“ padažo „American BBQ Sauce Original“.


GAMINIMAS:

Keptų bulvių salotos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
2. Nulupkite bulves, supjaustykite jas plonomis skiltelėmis ir dėkite į kepimui tinkamą indą. Apšlakstykite rapsų aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 20-30 min., kol bulvės iškeps ir kiek apskrus.
3. Leiskite bulvėms atvėsti.
4. Sumaišykite majonezą su prieskoniais, žaliųjų citrinų sultimis ir druska.
5. Sudėkite bulves į lėkštę, apipilkite padažu ir pabarstykite kalendromis, petražolėmis bei svogūnais.

Kiauliena su česnakiniu marinatu

1. Pamarinuokite kiaulieną su česnakiniu „Santa Maria“ marinatu apie vieną valandą.
2. Dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite apie 3min. iš kiekvienos pusės kol mėsos vidaus temperatūra pasieks 65°C.
3. Patiekite su barbekiu padažu ir bulvių salotomis.

Vegetariški mėsainiai su bolivinių balandų, juodųjų pupelių ir morkų paplotėliais

Šis vegetariškas mėsainis yra toks geras, kad net užkietėjęs mėsėdis jį suvalgys akimirksniu. „Santa Maria“ BBQ padažas su Chipotle aitriosiomis paprikomis tik dar labiau paryškina mėsainio skonį.

Vegetariški mėsainiai su bolivinių balandų, juodųjų pupelių ir morkų paplotėliais

REIKĖS:

Paplotėliams

  • 1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių;
  • 150 g virtų bolivinių balandų;
  • 1 vnt. morkos;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • 1 a. š. „Santa Maria“ maltos ciberžolės;
  • 1 vnt. aitriosios paprikos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • „Santa Maria“ akmens druskos;
  • „Santa Maria“ juodųjų pipirų Tellicherry.


Mėsainiams

  • 4 vnt. keptų marinuotų paprikų;
  • Bri sūrio;
  • „Santa Maria“ padažo „BBQ Sauce Sweet Chipotle“;
  • salotų lapų;
  • 4 vnt. mėsainio bandelių


GAMINIMAS:

1. Paruoškite paplotėlius mėsainiams. Sutarkuokite morką, nuo juodųjų pupelių nupilkite skystį. Viską sudėkite į kepimui skirtą indą ir 15 minučių kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite.
2. Sudėkite virtas bolivines balandas, morkas, pupeles, kiaušinį, skiltelę česnako, aitriąją papriką, ciberžolę, druską ir pipirus į virtuvės kombainą ir smulkinkite tol, kol masė taps kremo konsistencijos. Paruoštą masę sudėkite į dubenį, padalinkite į 4 lygias dalis ir suformuokite paplotėlius. Kepkite keptuvėje įpylę aliejaus, kol paplotėliai iš abiejų pusių gražiai apskrus.
3. Ruoškite mėsainius. Paskrudinkite mėsainių bandeles. Užtepkite kepsnių padažo, tuomet dėkite salotų, vegetarišką paplotėlį, bri sūrio, keptų marinuotų paprikų, užpilkite dar truputį kepsnių padažo, o ant viršaus uždėkite bandelės viršutinę dalį.

Vištiena, įdaryta čederio sūriu ir daržovėmis

Sultinga vištų šlaunelių filė, įdaryta sūriu ir nuostabiomis pavasario daržovėmis. Patiekite vištieną su skaniomis salotomis ir savo mėgstamos duonos rieke.

Vištiena, įdaryta čederio sūriu ir daržovėmis

REIKĖS:

  • 1 pakuotės „Santa Maria“ sauso marinato „BBQ Rub Herbs“;
  • 600 g vištienos šlaunelių filė;
  • 8 vnt. čederio sūrio griežinėlių;
  • 250 g smidrų;
  • 8 vnt. morkų;
  • dantų krapštukų.


GAMINIMAS:

1. Vištų šlaunelių filė uždenkite plastikine plėvele ir šiek tiek išmuškite. Įtrinkite iš abiejų pusių sausu marinatu.
2. Daržoves šiek tiek apvirkite.
3. Ant vištienos filė dėkite griežinėlį sūrio, daržovių ir perlenkite filė per pusę. Sutvirtinkite suktinukus dantų krapštukais.
4. Apskrudinkite vištieną iš visų pusių vidutiniame karštyje: per dažnai nesukiokite.
5. Kai ant vištienos atsiranda gražūs grotelių dryžiai, perkelkite ją į vėsesnę grotelių vietą (netiesioginiame karštyje). Kepkite uždarę dangtį!

Kiaulienos šonkauliukai su kepsnių padažu

Sultingi kiaulienos šonkauliai, marinuoti „Santa Maria“ padaže „BBQ Bourbon Whiskey“, bus šio kepsnių sezono hitas. Skanaus!

Kiaulienos šonkauliukai su kepsnių padažu

REIKĖS:

  • 1 kg šonkaulių;
  • „Santa Maria“ padažo „BBQ Sauce Bourbon Whiskey“;
  • „Santa Maria“ akmens druskos;
  • prancūziško batono su česnakiniu sviestu.


GAMINIMAS:

1. Kiaulienos šonkaulius pagardinkite druska ir gausiai aptepkite kepsnių padažu. Palikite 20 minučių marinuotis.
2. Šonkaulius dėkite į kepimo indą ir uždenkite folija. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
3. Prieš patiekdami šonkauliukus, dar kartą aptepkite juos kepsnių padažu ir patiekite su česnakiniu prancūzišku batonu.

Užsakymo nr.: PT_84429545