Jau metus planavote sutvarkyti garažą, bet vis tam neradote laiko? Žmona kaskart priekaištingai bado pirštu į virtuvės spinteles, kurių darinėjimosi mechanizmas sugedo? Esate naujakuriai, kurie paskubomis susitvarkė kelis kambarius, o kiti laukia, kada meistrai atsilaisvins? O gal, karantinuotis nusprendę savo užmiesčio sodyboje, į ją atvykę supratote, kad neturite vieno ar kito, buityje būtino, daikto? Pasinaudokite psichologų patarimais ir šį iššūkių metą paverskite kuo prasmingesniu, išnaudokite jį tam, kam seniai neradote laiko. Kitaip tariant – įžvelkite naujas galimybes.

Buities ir laisvalaikio prekės – internetu

Kaunietis Mindaugas sako, kad neturėdamas galimybės nuotoliniu būdu dirbti iš namų, nusprendė ne gulinėti ant sofos, o pats užbaigti savo namų statybas. Aleksoto mikrorajone įsikūrusi jauna šeima name gyvena jau kelis mėnesius, tačiau jame įrengtas tik pirmas aukštas: svetainė, virtuvė, miegamasis, tualetas bei vonia, antras aukštas laukia, kada atsilaisvins meistrai, turintys darbų vos ne pusei metų į priekį. Jaunas vyras ir pats dirba statybų sektoriuje, tad viską moką: nuo sienų glaistymo, dažymo, grindų klojimo iki plytelių klijavimo. Tiesa, jis susidūrė su iššūkiu, kuris, manė, sustabdys pačiam užbaigti namo apdailą – statybinių priemonių neturėjimu.

Asociatyvi nuotr.

„Iš anksto užsisakėme ir įsigijome visam namui vinilinę grindų dangą, sienų dažus, tad šios statybinės priemonės buvo atidėtos. Viso kito – neturėjome. Žinojau, kad šiuo metu dirba tik maisto prekių parduotuvės, kuriose nėra to, ko man reikia, o ir vaikščioti po prekybos centrus visai nenorėjau. Statybininkai, darę pirmo aukšto remontą, nuramino: viską, ko gali prireikti buičiai, laisvalaikiui, statyboms, remontui – galima rasti elektroninėje www.senukai.lt parduotuvėje. Man prireikė ne kelių smulkmenų, o krūvos prekių, tad pasirinkau atsiėmimą „Senukų“ punkte (saugūs nuolatiniai prekių atsiėmimo punktai šiuo metu buvo tik didžiuosiuose miestuose, tačiau nuo šio jie įrengiami jau visose Lietuvos „Senukų“ prekybos centruose – aut. past.). Tai planuoju padaryti jau antradienį ir kibti į darbus“, – pasakoja kaunietis, skaičiuojantis, kad sutaupys ne vieną tūkstantį eurų, pats įsirengdamas antrą namų aukštą.

Nustebino operatyvumas ir patogumas

Vilnietis Kęstutis pasakoja, kad karantino laikotarpiu nusprendė laiką leisti savo sodyboje, esančioje viename Lietuvos rajonų. Gamtos apsuptis ir minimalus kaimynų skaičius jam atrodo geriausias būdas izoliuotis nuo visuomenės, taip apsaugant ir save, ir kitus. Visgi, vyras susidūrė su bėda. Dar prieš kelias savaites, atvykęs į sodybą, jis suprato, kad čia neveikia vienas būtinų buities įrenginių – dušas. Įvertinęs, kad senąją dušo kabiną taisyti būtų beviltiška, jis pradėjo ieškoti, iš kur jam gauti naują ir kas sutiks ją atvežti į tokį atokų kaimelį.

„Dar iki užsidarant visoms fizinėms prekybos vietoms, praėjusį savaitgalį, aplankiau ne vieną santechninių prekių parduotuvę, tačiau visos dušo kabinos, kurias radau – neparduodamos, nes yra ekspozicinės. Nori įsigyti – užsisakyk ir kelias savaites ar mėnesius lauk. Na, o pirmadienį, šalyje paskelbus karantino taisykles, o tarp jų – ne maisto prekių parduotuvių uždarymą, pradėjau dairytis internete. Didžiausią dušo kabinų pasirinkimą radau „Senukų“ elektroninėje parduotuvėje. Privalumu tapo ir tai, kad tokią didelę (tiek išmatavimų, tiek svorio prasme) prekę jie vos už 22 eurus man galėjo pristatyti tiesiai į sodybą“, – pasakoja vyriškis.

Asociatyvi nuotr.

Pasak vilniečio, jis netikėjo, kad kurjeris, turėjęs pristatyti dušo kabiną, ras atokų, vos vienos gatvės kaimelį, kuriame yra jo sodyba: „Maniau, kad teks pačiam važiuoti iki Ukmergės ar kito didesnio miesto, kad atgaučiau dušo kabiną, tačiau likau labai maloniai nustebintas. Prekė vos po trijų dienų nuo užsakymo jau stovėjo mano sodybos kieme. Net ir ateityje, pasibaigus karantinui, didesnes buities prekes planuoju užsisakyti tik tokiu būdu. Tiek patogumo, tiek išlaidų prasme joks kitas variantas man labiau neapsimokėtų. Na paskaičiuokite, kiek kainuotų nuomotis priekabą, pačiam į ją saugiai patalpinti ir transportuoti tokį didelį daiktą? Tikrai neverta“.

Pagaliau atsirado laiko senai svajonei

Vilnietis Viktoras sako, kad esantis iš tų žmonių, kuris visada turi kažkuo užsiimti, darbuotis, tad praėjusią savaitę pagaliau atrado laiko veiklai, kurią vis atidėdavo dėl laiko trūkumo – garažo generalinei tvarkai.

„Kaip su žmona juokaujame, iki šiol jame buvo tikras šiukšlynas, kur galėjai ir „koją nusilaužti“. Palikdavome vietos automobiliams, o visi kiti daiktai: įrankiai, lauko ir sodo rakandai, vaikų lauko žaislai, kepsninė, automobilių priežiūros priemonės, dviračiai, net įvairūs konservuoti produktai, kuriuos norime laikyti vėsiau, buvo sudėlioti pakampėmis. Be jokios tvarkos ar sistemos. Ta netvarka labiausiai erzino dėl to, kad norint kažką rasti tekdavo labai ilgai kuistis. Taigi, savaitės pradžioje susidėliojau planą, kaip turi atrodyti mano garažas“, – apie tai, kaip naudingai išnaudoti laisvą laiką, pasakoja vyriškis.

Asociatyvi nuotr.

Pasak Viktoro, internete, pradėjus ieškoti informacijos ir idėjų: „kaip susitvarkyti garažą“, jis labai greitai atsidūrė www.senukai.lt puslapyje, kuriame ne tik rado straipsnį su patarimais, tačiau svetainė pati jam rekomendavo produktus pagal šią temą. „Nusprendžiau įsigyti lentynų, spintelių, sandėliavimo dėžučių, kad būtų viską patogu sistemingai susidėlioti. Taip pat radau ir dviračių laikiklius, kurie padės sutaupyti daug vietos, ant sienos sukabinus keturis šeimos dviračius. Viską užsisakiau tiesiai į namus. Kol kelias dienas laukiau prekių, garažą ištuštinau, susirūšiavau daiktus, išmečiau to, ko neprireiks. Na, o gavęs prekes, suskubau dėlioti, konstruoti, tvirtini. Dabar džiaugiuosi, kad viena savaitė jau išnaudota prasmingai – atliktas darbas, kurį atidėliojau kelis metus. Kitą savaitę planuoju pereiti prie pavasarinių kiemo aplinkos tvarkymo darbų.“

Asociatyvi nuotr.

Buitis gali virsti maloniu visos šeimos laisvalaikiu

Pasak vyriškio, net ir sodo bei kiemo darbai dėl neveikiančių fizinių parduotuvių nesustos: „Internetinėje „Senukų“ parduotuvėje jau nusižiūrėjau elektrinį aeratorių, kuris reikalingas pievai paruošti. Seniau tam samdydavau aplinkos prižiūrėtojus, bet kai dabar yra laiko, daugelį darbų ne tik greičiau, bet ir smagiau bus pasidaryti pačiam. Na, o žmona seniai svajojo apie nedidelį šiltnamį prie namų. Peržiūrėjome, kad jų pasirinkimas tikrai didelis ir šį daržo atributą įsigysime jau dabar, nereikės laukti karantino pabaigos. Belieka išsirinkti, kokio norime: pigesnio, paprastesnio, nekainuojančio nė 100 eurų, ar rimto, ilgaamžio „namelio“, kuris atsieitų virš 500 eurų“.

Užsakymo nr.: PT_83858903