Tokie vertingi produktai iš tiesų egzistuoja, o žmonės juos naudoja jau tūkstančius metų visame pasaulyje.

„Supermaistu” drąsiai galima vadinti šaltalankius, peruvinę pipirnę, rodiolę, goji uogas, ežiuolę ir dar daugelį kitų gamtoje aptinkamų augalų.

Vartodami vieną ar kelis superproduktus, mitybą praturtiname gausybe natūralių naudingųjų elementų. Todėl tikrai vertinga išsamiau susipažinti su keletu „supermaisto” produktų ir atrasti jų naudą gerai savijautai:

Šaltalankiai – dažnai vadinami vienu iš turtingiausių gamtos multivitaminų, kurio sudėtyje yra daugiau nei 190 naudingųjų maistinių medžiagų, tarp kurių vitaminai A, C, D, E, antioksidantai ir nepakeičiamos riebalų rūgštys Ω3, Ω6, Ω9. Gausus sudedamųjų elementų spektras puikiausiai papildo viatminų trūkumą, palaiko imunitetą ir natūralią organizmo apsaugą, teigiamai veikia virškinimą.

Maca – dar kitaip žinoma kaip Peruvinė pipirnė. Itin maistingos šio augalo šaknys. Jose daug mineralų - kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, seleno bei sočiųjų rūgščių.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad maca padeda palaikyti tiek vyrų, tiek ir moterų lytinį potraukį (libido), bet nesutrikdo hormonų pusiausvyros organizme. Be to šis augalas palaiko ištvermę ir natūralią energijos gamybą, mažina nuovargio jausmą.

Česnakas – plačiai paplitęs prieskoninis augalas, turintis nepriekaištingą reputaciją tradicinėje medicinoje. Jo skiltelėje suskaičiuojama daugiau nei 400 cheminių medžiagų, kurių tarpe - stiprūs antioksidantai, palaikantys ląstelių apsaugą nuo senėjimą sukeliančio oksidacinio streso. Česnako sudėtyje esanti svarbi medžiaga - alicinas, aptinkamas tik svogūninio tipo augaluose ir turi didelę įtaką palaikant žmogaus imunitetą bei normalią kraujotaką.

Goji – pastaraisiais metais visame pasaulyje išpopuliarėjusios uogos, kurios tradicinėje kinų medicinoje naudojamos jau daugiau nei 2000 metų. Lietuvoje „goji“ turi lietuvišką pavadinimą – tai ožerškis. Dygliuotojo ožerškio uogose yra gausus žmogaus organizmui reikalingų amino rūgščių, polisacharidų, karotenoidų. Taip pat jose yra ir kitų įvairių vitaminų bei mineralų, įskaitant seleną, geležį, varį, vitaminų A ir C.

Verta paminėti, jog dauguma teigiamų savybių pasireiškia vartojant ne pačias goji uogas, o jų ekstraktus. Įprastai koncentruoti uogų ekstraktai turi didesnį naudingųjų veikliųjų medžiagų kiekį.

Reiši grybas (Tikrinis blizgutis) – tai valgomasis grybas, Azijos šalyse naudojamas nuo seniausių laikų. Dėl teigiamo poveikio savijautai, imtas plačiai vartoti ir šiuolaikinių Vakarų pasaulio žmonių. Reiši grybas palaiko imuninę sistemą. Viena iš aktyviųjų Reiši grybuose esančių medžiagų yra polisacharidai, kuriuose yra beta-gliukano. Ši medžiaga pasižymi imuninę sistemą palaikančiomis savybėmis.

Rodiolė – geriau žinoma kaip „Auksinė šaknis”. Unikalias vaistines jos savybes lemia pagrindinė sudedamoji dalis - rosavinai. Šis, augalo šaknyse aptinkamas, junginys leidžia rodiolę priskirti prie augalų kategorijos, vadinamos „adaptogeninėmis žolelėmis”.

Šiai kategorijai priklausantys augalai padeda organizmui prisitaikyti prie protinių ar fizinių iššūkių bei atkurti pusiausvyrą. Reguliariai vartojant rodiolės ekstrakto produktus lengviau pakeliamas stresas bei kiti emociniai iššūkiai. Rosavinas palaiko atmintį, koncentraciją, gerą savijautą ir fizinį aktyvumą.

Garcinija – vaisius išvaizda panašus į mini moliūgus. Jopse esanti hidroksicitrinų rūgštis padeda skaidyti angliavandenius į glikogeną ir taip palaiko energiją. Glikogenas veikia kaip apetito bei noro užkandžiauti slopintojas. Taigi Garcinija Cambogia ekstraktas gali būti puikus ingredientas, norintiems numesti svorio ir sulieknėti.

Krokas – tai vienas seniausių kultūrinių augalų, kilęs iš Balkanų pusiasalio. Iš daržinio kroko gaunamas pats brangiausias prieskonis pasaulyje – šafranas. Krokuose yra krokino, karotenoidų, B grupės vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Šis augalas ypač naudingas emocinei savijautai – palaiko emocinį balansą, padeda atsipalaiduoti, palaiko gerą nuotaiką.

Foto / Vytautas Šauklys

Visi išvardinti produktai nėra tik paprasčiausias energijos šaltinis, dėl daugybės naudingų savybių juos pelnytai galima vadinti „supermaistu”.

„Supermaisto” produktų galią savo sveikatai galite atrasti ypač natūraliuose SUPERFOODS Nature’s Best maisto papilduose, kuriuose inovatyvios technologijos dėka sukaupta ypač artima nautūraliam augalui tik gerokai labiau koncentruota galia.

SUPERFOODS NATURE’S BEST® įdėjo daug darbo ir pastangų, kad sukurtų ir žmonėms galėtų pasiūlyti ypač gryną ir koncentruotą „supermaistą” vartojimui patogioje formoje. Kompanija sukūrė narūralios kilmės maisto papildus, kurių pažangus gavybos ir apdorojimo procesas garantuoja didžiausią aktyviųjų elementų koncentraciją ir grynumą. Natūralių augalų savybių išsaugojimas leidžia organizmui lengviau pasisavinti naudingąsias medžiagas ir gauti geriausią poveikį savijautai.

Užsakymo nr.: PT_82590951