Laukė, kol grįš iš užsienio

Vienoje iš „Viada“ degalinių dirbanti Renata Čepelevaitė džiaugėsi, kad jai buvo suteikta galimybė grįžti į mėgstamą darbą, o „Viada“ komandoje jaučiasi visada laukiama.

„Kai nusprendėme išvykti padirbėti į užsienį, apie tai pranešiau degalinės vadovui, ir iškart sulaukiau patikinimo, kad lauks grįžtančios. Džiaugiuosi, kad tai buvo ne tik mandagūs žodžiai, bet išties realiai manęs laukė sugrįžtančios,“ – kalbėjo R. Čepelevaitė ir pridūrė, kad toks ryšys ir komandos palaikymas skatino greičiau parvykti į tėvynę.

Pasak R. Čepelevaitės, darbas degalinėje intensyvus, tačiau lengvai išmokstamas, o dirbti jį gera ir smagu. Visur spėjanti mergina net po intensyvios darbo dienos randa laiko ir kitiems užsiėmimams.

Jauna mergina ne tik dirba „Viada“ degalinėje, bet ir mokosi kirpėjos amato – tam itin parankus lankstus darbo grafikas.

„Dirbu pusę etato, tad laisvai spėju ir dirbti, ir mokytis. Vertinu tai, kad planuojant darbo grafiką visada atsižvelgiama į mano poreikius, net jei reikia skubiai išvykti, visada pavyksta susitarti. Taip puikiai pavyksta suderinti ir laisvalaikį, ir mokslus, ir darbą. Be to, degalinė, kurioje dirbu, visai netoli namų, tad net sugedus mašinai, ją lengvai pasiekčiau autobusu,“ – džiaugėsi Renata.

Darbe aplanko draugai

Paklausus, kaip atrodo darbo diena degalinėje, R. Čepelevaitė pasakoja, kad dalis darbo dienos pralekia aptarnaujant klientus, dalis – tvarkant salę, tačiau nėra buvę dviejų vienodų darbo dienų. Mergina tikina, kad darbas su klientais reikalauja įdirbio ir energijos, tačiau tuo pačiu yra smagus ir linksmas.

„Dirbame pamainomis, tačiau jos neprailgsta, kai kolektyvas draugiškas. O neretai darbe aplanko ir draugai,“ – nestokoja optimizmo degalinės darbuotoja.

Per pamainą į degalinę skubomis užsuka daugybė lentvariečių ir miesto svečių. Kad ir kokiu tikslu užsuktų – įsipilti degalų, sumokėti mokesčius ar užkąsti, bene kiekvienas klientas perka ir puodelį kavos.

Mergina pasidžiaugė, kad „Viada“ degalinėse pastačius naujus ir modernius kavos aparatus praktiškai visi klientai randa savo skoniui tinkamą kavą. Ir nors dauguma pirkėjų renkasi tradicinę – juodą kavą, tačiau visada sulaukia gerų žodžių ir pagyrimų iš tų, kurie alergiški laktozei, mat naujieji kavos aparatai leidžia kavą balinti ir pienu be laktozės. Na o pati labiausiai mėgsta flat white.

„Kavos puodelis – neatsiejama darbo dienos dalis”, – šypteli Renata.

Šaltinis
Temos
Projektas „Apsimoka grįžti“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją