žuvies receptai

32 straipsnių

Ikrai - tikras delikatesas, tačiau jei norite pajusti tikrą jų skonį, privalote žinoti keletą gudrybių, kaip tinkamai paruošti šį skanėstą. KABLYS.lt dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam žuvies patiekalų mėgėjui.

Ežero pakrantė, nakvynė palapinėje ir kelių dienų žvejyba su gera kompanija – tai privalomas vasarą nuveikti dalykas daugeliui meškeriotojų. Na, o jei jau žvejojama, tai ir žuvies greičiausiai bus. O skaniausia žuvis ta, kurią tik sugavęs ir išsikepei ant šalia degančio laužo.

Ar žinote, kad slaviškų restoranų pasididžiavimas solianka kažkada buvo žuvienė? Jei kada nors pasitaikys proga apsilankyti kazachų restorane, nepraleiskite progos, nes galbūt vienintelį kartą paragausite iš žuvies verdamos soliankos. Taip, solianka atsirado kaip žuvies patiekalas, be to solianka ka...

Ankščiau, kai nebūdavo šaldytuvų, norvegai menkę išdžiovindavo, o paskui atmirkydavo ir iš jos gamindavo įvairius patiekalus. Įdomu, kad džiovinta žuvis savo maistinės vertės nepraranda net 15 metų. Norvegijoje žuvį džiovinti populiaru ir šiais laikais, o iš jos ruošiami labai originalūs patiekalai.

Julija Poderienė

Visi sako ir visi žino, kad žuvį valgyti labai sveika. Bet taip pat panaši dalis žmonių sako, kad Lietuvoje šviežia žuvis yra sunkiai prieinama, o jei prieinama, tai brangi. Kitaip tariant, žuvis – išrinktųjų malonumas ir ant atitinkamo pajamų lygmens neužsitikrinančių asmenų stalo ji gali būti toki...

Rolandas Kažimėkas

Pakalbėkime apie žuvienes, kurias verda prancūzai, t. y. „ Bouillabaisse “ ir „ Cotriade “. Kas yra „Bouillabaisse“? Tai Marselio žuvienė. Marselis – vienas didžiausių Prancūzijos miestų, Provanso ir Žydrosios pakrantės regiono sostinė, didžiausias Prancūzijos uostas ir didžiausias uostas prie Vidur...