Miške pats baravykų pikas – kas neša krepšiais skanauti jų tuoj pat, kas ruošia stiklainius atsargų žiemai. Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas pataria, kaip šiuos paruošti, kad išlaikytume jų aromatą, skonį ir tinkamą tekstūrą.
Vytautas Karvelis
4 straipsnių
Grybavimo sezonas įsibėgėja. Ar jau mokame rinkti grybus protingai, kokie apsinuodijimai grybais pavojingiausi ir ką daryti, jei įtariame, kad į keptuvę pateko netinkamas grybas? Apie tai laidai DELFI „ Sveikatos receptas ” pasakojo toksikologas gydytojas Vytautas Karvelis.
Nors dėl karščių nežadama grybų gausa, užtektų ir vieno grybo sveikatai sutrikdyti. Kaip išvengti apsinuodijimo šiomis rudens gėrybėmis, papasakojo klinikinės toksikologijos gydytojas anesteziologas-reanimatologas Vytautas Karvelis ir vaistininkė E lvyra Ramaškienė.
Galime lažintis, kad paskutinį 2017 metų vakarą vartojote alkoholį. Kiek sunkiau nuspėti – šiandien jūs geros ar blogos savijautos. Bet kuriuo atveju, patariame sužinoti, ko rytojaus dieną po alkoholio vartojimo daryti nederėtų.