Vos penkios minutės ir salotos su kepta vištiena ir ananasais paruoštos. Tokias galima neštis į darbą ar įsidėti į pikniką. Salotos su kepta vištiena ir ananasais visada sulaukia pasisekimo.
Vištienos patiekalai
78 straipsnių
Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.
Nesvarbu, koks oras – kepkite paukštienos iešmelius. Kepkite grilyje, kepkite orkaitėje, kepkite ant keptuvės. Paukštienos iešmelius patiekite su agurkų salotomis.
Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Šis patiekalas – traškios vištienos burgeris – itin tiks vakarėlio, gimtadienio vaišėms ar savaitgalio popietei. Gaminkite prieš pat valgį, nes skaniausia, kai šilta. Traškios vištienos burgeris dar nieko nenuvylė.
Keptą sultingą mėsos maltinį arba taip vadinamą netikrą zuikį iki šiol gamina daug tradicinės virtuvės mėgėjų. Pasak UAB „Ilzenbergo ūkis“ vadovės Dianos Jokimčienės, net ir pats kasdieniškiausias patiekalas, pagamintas iš šviežių ir natūralių ingredientų, paskanintas tinkamais prieskoniais, gali ta...
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Šis vištienos receptas tiks ieškantiems gardaus ir sveiko patiekalo pietums ar vakarienei. Spalvingas kepsnys neabejotinai patiks ir vaikams. Patiekite vištieną, apibarstę petražolėmis.
Jei norite sočių ir skanių pietų, gaminkite vištieną kiniškai. Maloniai saldžiarūgštis skonis nieko nenuvils. patiekite vištieną kiniškai su ryžiais.
Jau porą dešimtmečių kiaulienos nevalganti tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė namuose gamina iš vištienos ir jautienos. Tris vaikus auginančiai mamai tenka gerokai pasukti galvą, ką paruošti, kad patiekalas tiktų ir mažiems, ir suaugusiems. Ir vienu tokiu virtuvės šedevru, kuris ta...
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.
Alfas vienas namuose. Jūsų laukia šlapias varškės keksas, dviejų rūšių salotos ir ypatingas desertas – martinio želė (14)
Alfas šiandien gamina pačius skaniausius patiekalus, kurie patiks tiek esamoms mamos, tiek būsimosioms. Šie patiekalai sužavės visas mamas ir močiutes. Šiandien – specialiai Motinos dienai skirta laida ir šventinis stalas, kur Alfas skirs būtent jums sukurtus patiekalus. Ir, kaip visada, dalyvaukite...
Nežinote, ką daryti su vištienos likučiais? Jokiu būdu jų neišmeskite – kam švaistyti? Geriau pasigaminkite puikų patiekalą, o jam reikės vos kelių priedų.
Šį receptą užmačiau pas Nidą, bet dariau pagal save, savo ir vaikų skonius. Visi likome maloniai nustebinti, kad iš tokių paprastų dalykų gimsta toks skanus patiekalas.
Mūsų skonio receptoriai maiste jaučia glutamatą ir šis pojūtis yra vadinamas umami - tai penktas skonio pojūtis.