Vincentas Sakas

Kulinarijos ekspertas patarė, kaip lengvai užsiraugti kopūstų namuose: vienas ingredientas ir traškumas garantuotas (6)

Rauginti kopūstai yra geriausias vitaminų šaltinis, padedantis išvengti įvairių negalavimų šaltuoju metų laiku. Juose gausu maistinių skaidulų...

Įsidėmėkite visiems laikams: cepelinai – ne didžkukuliai, kugelis – ne plokštainis. Kulinarijos ekspertas įvardijo šių patiekalų skirtumus (15)

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis . Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais , o kugelį –...

Sukilo dėl mėsos turguose: kaip žinoti, kad ne arkliena? (2)

Garsiojo serialo „Nusikaltimo vietos tyrimas: Majamis („CSI: Miami“)“ pagrindinis veikėjas amerikiečių policijos leitenantas Horatio Caine`as su...

Sunku patikėti, ką valgė lietuviai: nuo bebrų iki arklienos

Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeityje valgytų gyvūnų. Tačiau yra nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė...

Neatrastas skonis: kas galėjo pagalvoti, kad šie paukščiai valgomi

Šių dienų paukštiena dažnam lietuviui – tai vištų, kalakutų, na dar geriausiu atveju žąsų ir ančių mėsa, tačiau istoriniuose šaltiniuose...