Vida Ežerskienė

Patarė, kaip išvirti pačią skaniausią žuvienę: svarbiausia nedaryti vienos klaidos

Nors lietuviai dažniau renkasi mėsą, gardžiai žuvienei atsispirtų retas. Jos ruošimas atrodo gana sudėtingas, jei nesate to darę, o kad viskas...

Kokią klaidą virdami sultinį daro visi? Ir kodėl pirmą užvirusį sultinio vandenį reikia nupilti?

Geras ir sodrus sultinys gali būti daugelio patiekalų svarbia nata. Iš jo galima išvirti skanią sriubą, valgyti jį vieną su bandele ar patiekti...

Kokią klaidą kepdami čirvinius blynus daro visi? Ir kodėl blynų tešlai toks svarbus sviestas? (2)

Tikriausiai daugelis atsimename namus užvaldantį blynų ir vaflių kvapą. Tačiau, kaip jų pasigaminti, kad ne tik kvapas, bet ir skonis būtų...

Kada naudoti džiovintus prieskonius, o kada – žoleles? Kodėl jie neįsigeria marinuojant mėsą, o lieka tik paviršiuje?

Kaip patiekalams išsirinkti tinkamus prieskonius ir kada juos geriausia naudoti? „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida...

Visos paslaptys apie mėsos gaminius: ar žinojote, kad net 20 proc. „Daktariškos“ dešros sudaro vanduo? (14)

Parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo mėsos produktų pasirinkimo. Galite rinktis dešreles, dešras, pieniškas, parūkytas ar servelatus. Tačiau,...