Sutikite – kai patiekalu „rūpinasi“ orkaitė, daug patogiau. Lieka laiko poilsiui ar kitai veiklai. Tad šiandien dalijuosi 13 orkaitėje pagaminamų receptų – ir karštų patiekalų, ir pyragų. Tekste rasite šiuos: vištienos kulšelės „Apsimetėlės“, nugarinės kepsniai, Velingtono kepsnys su lašiša, bulvių ...
varškė
174 straipsnių
Varškė – daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Ji gaminama pramoniniu būdu 2, 5, 9, 18 % riebumo ir liesa varškė, varškės sūreliai bei varškės sūriai.
Norntiems valgyti lengvai ir sveikai, rekomenduojama rinktis patiekalus su varške. Tekste rasite pačių įvairiausių receptų su varške: cepelinus, chačiapurį, kibinus, bulvių ir varškės sūrio kukulius, varškės pyragą su kondensuotu pienu, bulvinius varškėčius, varškės spurgas, apkepą su razinomis, var...
Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas. Belieka...
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Itin malonaus skonio gaivus duonelės desertas su varškės kremu ir braškėmis. Traškus pagrindas ir burnoje tirpstantis kremas su uogomis. Šis duonelės desertas patiks ir patiems mažiausiems.
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
9 patarimai svajojantiems apie purius varškėčius: kokio riebumo varškę rinktis ir ką daryti, kad nesukristų ir neprisigertų riebalų (3)
Ieškantys būdų sutaupyti pirkėjai vis dažniau atsigręžia į tokius tradicinius ingredientus, kurie būna ne tik universalūs, bet ir nebrangūs. Varškė – vienas jų, o svarstant, ką su ja nuveikti, neabejotinai vienas populiariausių variantų – varškėčiai, kurie turi magišką galią nukelti į vaikystę.
Kiekvienoje virtuvėje rasime receptų, perimtų iš mamos ar močiutės. Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman taip pat turi iš vaikystės atkeliavusių patiekalų, o kai kuriuos atkūrė tik laikui bėgant. Iš tokių yra kadaise Neringos močiutės keptos varškinės bandos. „Nemoku ...
Lietinius blynus mėgsta tiek maži, tiek dideli. Prikepus visą jų kalną galima valgyti vienus ar įdaryti varške, mėsa, sūriu ir kitais įdarais. Skaniausi lietiniai blynai karšti – tiesiai iš keptuvės.
Kažin ar atsirastų kas nors, kuris atsisakytų kibinų. Net jei nevalgote mėsos, galima jų pasigaminti su varške. Tokį kibinų receptą šiandien ir paruošėme.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Ieškantiems sveikesnio recepto tiks šis – varškės apkepo be manų kruopų. Minkštas, purus ir labai skanus. Varškės apkepo be manų patiekite su mėgiama uogiene, grieteine ar graikišku jogurtu.
Varškėčius ruošiame, kai norisi lengvo patiekalo. O ir iškepti juos neužtrunkama. Varškėčius patiekite su medumi ar jogurtu, mėgiamomis uogomis.
Pyragas su varške – tiek kasdienai, tiek švenčių stalui tinkamas desertas. Ir paruošiamas gana greitai. Patiekite pyragą su obuoliene – du puikiai vienas kitą papildantys skoniai visus maloniai nustebins.
Atvėsus orams, kaip sako maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė, norisi, kad „namuose, lietui į palanges barbinant, kepiniais, cinamonu ir vanile kvepėtų“. „Ir dar svarbu, kad ilgai laukti nereikėtų, kad nesudėtinga būtų, kad daug murdytis prie puodų nereikėtų. Kad tuoj, čia ir d...
Varškė – populiarus lietuvių virtuvės produktas, iš kurio nuo seno gaminame tiek saldžius desertus, tiek pagrindinius patiekalus. Tačiau pastaruoju metu pasaulyje populiarėja dar vienas varškės skanėstas – smaližių širdis užkariauja varškės ledai. Jie sveikesni, juos paprasta pasigaminti namuose, o ...
Puikus, greit paruošiamas sveikas užkandis dievinantiems varškėtukus, tačiau nemėgstantiems saldumo. Jei niekada nebandėte gaminti nesaldžių varškėčių – puiki proga dabar. Užtruksite vos keliolika minučių.
Kiekviena moteris svajoja kuo ilgiau atrodyti jaunai ir gražiai. Yra du produktai, kurie puikiai dera tarpusavyje, yra lengvai virškinami ir gali padėti išsaugoti jaunystę.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Jei ieškote idėjų lengvesniems pietums ar vakarienei, rekomenduoju rinktis varškę. Produktas, kuriame gausu baltymų, kalcio, yra nekaoringas, lengvai įsisavinamas, todėl patiekalus su varške galima vartoti įvairaus amžiaus žmonėms. Gaminti iš varškės paprasta, o ir netrunka ilgai – įsitikinsite perž...