Ne visada, kai užsimanome, po ranka yra tortilijų. Todėl virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip jų patiems pasigaminti namuose. Patikėkite, paruošti naminių tortilijų – labai paprasta.
vakarėlis
174 straipsnių
Itin skulptūriškai atrodantis skrudintos duonos užkandis. Reikia pasistengti ruošiant šį skanėstą, tačiau jis tikrai gardus ir puikiai atrodo ant stalo. Skrudintos duonos užkandį patiekite iškart.
Šias salotas galite valgyti vienas ar patiekti prie karšto patiekalo. Tai traškios salotos, kurioms aromato ir gardžios rūgštelės suteiks apelsinų ir greipfrutų skiltelės. Cukinijų ir smidrų salotas patiekite iškart.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Užtruksite vos 15 minučių ir jau galėsite skanauti česnakinį batoną su saliamo dešra. Dėmesio, šis užkandis – pikantiško skonio. Česnakinį batoną valgykite, kol karštas – toks jis pats gardžiausias.
Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Pica su burata – toks patiekalas, kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir buvimu drauge. Pica su burata patiks ir jūsų mažiesiems.
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Karamelinis kukurūzų lazdelių desertas pagaminamas itin greitai ir paprastai. Beliks sulaukti, kol šaldytuve sustings. Karamelinis kukurūzų lazdelių desertui tereikia vos 4 ingredientų.
Elektroninės muzikos ritmai, didžiulė minia ir masyvaus vakarėlio epicentru tampanti industrinė erdvė – taip trumpai apibūdinti galima ilgiausiai šalyje besitęsiančią reivo tradiciją – „Prisukamą abrikosą“. Jau balandžio 12-ąją, penktadienį, ir vėl suksis planetos, plokštelės ir iki ryto tiksinčios...
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.