Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
uogos
386 straipsnių
Uoga – magnolijūnų skyriaus augalų daugiasėklis sultingasis vaisius be kauliuko. Apyvaisis sudarytas iš dviejų sluoksnių:
Išorinio sauso egzokarpio
Vidinio sultingo mezokarpio
Daug skanių uogų dabar galima rasti kiekviename sode. Viena iš jų – šilauogės.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Retai kuri iš populiarių dietų ragina nevalgyti vaisių dėl juose natūraliai esančios fruktozės, nes ji didina svorį. Tiesa ta, kad tik pridėtinė fruktozė koreliuoja su kepenų funkcijos blogėjimu, kraujo spaudimo didėjimu ir svorio augimu. Kodėl pridėtinės fruktozės poveikis neigiamas, o ta pati fruk...
Šis sūrio pyragas toks skanus, kad norėsite jį kepti kone kikevieną savaitgalį. O gal net dar dažniau. Sūrio pyragą puoškite sezoninėmis uogomis.
Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Spanguolės komerciškai pradėtos auginti ne taip ir seniai – šių uogų ūkininkai ėmėsi prieš maždaug 200 metų. Tačiau kaip šios pelkių uogos atsidūrė ant mūsų stalo?
Putinų uogos vertinamos nuo seno. Jas auginantys ūkininkai papasakojo, kokią naudą teikia šios uogos, ir nustebino ne vienu receptu, ką iš jų galima pagaminti, pasakojama LNK reportaže.
Apie tai, kaip natūraliais būdais stiprinti organizmą šaltuoju metų sezonu kalbama išties daug. Imbieras, medus, citrina, šaltalankiai – itin populiarūs pasirinkimai, iš kurių dažniausiai gaminama arbata ar įvairūs sirupai. Vis dėlto, kiek primiršti šiuo metu yra putinai. Juk jie – ne tik itin išvai...
Kai norisi deserto, visai nebūtina jo gamybai skirti valandos ar net daugiau. Spurgų ir rikotos desertą paruošite vos per 5 minutes! Spurgų ir rikotos desertą puoškite mėgstamomis uogomis.
Spanguolės – puikus vertingų vitaminų, mineralų, antioksidantų ir ląstelienos šaltinis. Tai tvirtina tiek gydytojai, tiek mitybos specialistai. Rūgštoko skonio tamsiai raudonose uogose gausu pektino, antocianino, fenolio rūgščių, leukoantocianino, katechino, trimetilglicino, makro- ir mikroelementų,...
Turėtumėte žinoti keletą taisyklių, kad uogaujant ir grybaujant namo netektų grįžti su baudos kvitu, o ne su laimikiu, praneša LNK žinios.
Rugsėjį gamta lepina spanguolių ir grybų mėgėjus. Tad Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dalinasi rekomendacijomis kaip atsakingai elgtis gamtoje spanguoliaujant ir grybaujant, rašoma pranešime.
Prieš šimtą metų gydytojas Jamesas Parkinsonas, aprašydamas ligą, kuri vėliau gavo jo vardą, nurodė, kad daug metų iki ligos pasireiškimo žmones kankino vidurių užkietėjimas. Nuo tų laikų išsiaiškinta, kad tuštinimosi dažnis gali būti net prognostinis Parkinsono ligos požymis....
Augalai visas jėgas skiria derliui brandinti, taigi nurinkus derlių reikia padėti juodųjų serbentų krūmams atgauti jėgas, užmegzti naujų pumpurų, kad kitais metais jie vėl subrandintų daug uogų.
Mūsų pasaulyje vis daugiau žmonių stengiasi išlikti jauni ir energingi. Žinoma, vien tik tinkamai maitintis nepakanka, tačiau maistas yra sveiko kūno pagrindas.
Aplinkos apsaugos departamentas vis dažniau sulaukia užklausų dėl grybavimo ir uogavimo. Aplinkosaugininkai primena, kaip miško gėrybes rinkti atsakingai, išvengiant bet kokios žalos gamtai ir gresiančios baudos, rašoma pranešime spaudai.
Dietologai pataria atkreipti dėmesį, kokių produktų reikėtų vengti, o kuriuos galime vadinti super maistu ir vartoti kasdien – kad gera savijauta galėtų džiaugtis kiekvienas – tiek mažas, tiek didelis.