sušiai

sušiai

Sušis (suši; jap. 寿司 arba 壽司, 鮨, 鮓, 寿し, すし) – saldžiu acto mišiniu pagardinti ryžiai su termiškai neapdorotomis (žaliomis) jūros gėrybėmis (žuvimi); vieno kąsnio užkandėlė, patiekiama susuktų ritinėlių forma. Sušis yra japonų nacionalinis patiekalas, dar vadinamas „japoniška duonele“. Bendruoju terminu „suši” paprastai vadinamas bet koks patiekalas iš virtų ryžių, pasaldintų ryžių actu. Sušis valgomas lazdelėmis; nedalijamas, nepjaustomas peiliu ir nesmeigiamas šakute, kad nebūtų išardytas.

Daugelis jūsų, net tie, kas paprastai neskaito mano tekstų, tikrai girdėjote apie mano straipsnį, rašytą prieš metus apie blogiausią Lietuvoje...

Japonijoje gimusi sušių kultūra šiandien plačiai pasklidusi pasaulyje. Tiesa, dažniausiai tik maisto gurmanai žino, kokius sušius ragauja. Iš...

Nebuvo restorano, kurį buvo lengviau pasirinkti apžvalgai. Restoraną rekomendavo Zita Kelmickaitė, kuri yra ne tik laidų vedėja ir viena geriausių...

Kitą antradienį bus trys mėnesiai. Torto nekepsim, žvakučių nedegsim, ilgiausių metų nedainuosim. Prieš tris mėnesius, kovo 16-ąją, prasidėjo...

Karantino pradžioje daliai maisto pristatymo bendrovių fiksavus išaugusius užsakymų skaičius, praėjus daugiau nei dviem mėnesiams įmonių atstovai...

Yra patiekalų, apie kuriuos sukurta daug mitų, neva juos sunku pasigaminti namuose, reikia daug pastangų ir žinių. Bet Alfas šioje laidoje parodys,...

Kitokia Kūčių vakarienė: sušiai su silke  (1)

2019 m. gruodžio 21 d. 14:38

1 2 3 4 5 6 7
|Maža didelių žinių kaina