Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
sriuba
454 straipsnių
Sriuba – skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje.
Lenkai šią sriubą verda Velykoms, o lietuviai ją vertina dėl gardžios rūgštelės ir pigių produktų (2)
Nors lenkiška sriuba „Žurek“ yra karštas patiekalas, tačiau dėl jos populiarumo ir su niekuo nesupainiojamo skonio lietuviai prilygina šaltibarščiams. Ir tikrai – kas paragauja, sriubos receptą įtraukia į šeimos mėgiamiausiųjų sąrašą. Lenkai šią sriubą verda Šv. Velykoms, tačiau jos galima rasti kon...
Pievagrybių sriuba – neabejotinai viena aromatingausių. O jei dar pagardinta pelėsiniu sūriu – visa skonių puokštė garantuota! Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Kreminė daržovių sriuba paskleis virtuvėje tokius kvapus, kad artimieji susirinks prie stalo ir nekviesti. O kur dar empanadų – pyragėlių su daržovėmis – gardumas. Patikiname – kreminę morkų ir lešių sriubą su empanadomis gaminsite dar ne kartą.
Lešių sriuba yra tas patiekalas, kurį turėtumėte gaminti kuo dažniau. Lasteliena, vitaminais B, C, E, mineralinėmis medžiagomis turtingos kruopos stiprins imunitetą, nervų sistemą, reguliuos virškinimo sisitemos darbą ir kt. O be to, lęšių sriuba yra itin gardi!
Keliaudamas lietuvis atrado unikalią verslo idėją: šis saldumynas populiarus užsienyje, bet pas mus jo dar nėra (4)
Atrodo kaip saldi pieniška sriuba, bet daug geresnis vaizdas ir įdomesnis skonis. Taip DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas apibūdina savo atradimą keliaujant po Vietnamą. Šioje šalyje žmonės kaip pamišę užsisakinėja desertą pavadinimu „Che“, kurį prieš valgydami fotografuoja bei įkelia į so...
Šventėms pasibaigus, kai norisi pailsinti skrandį, bet valgyti sveikai ir skaniai, dietistė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė ragina paįvairinti maisto racioną sriubomis. „Sriuba – lengvas ir skanus patiekalas, nuo seno gaminamas ir populiarus, ypač šaltuoju periodu. Ji sušildo, pasotina b...
Po švenčių dažnuose namuose šaldytuve liko nesunaudotų ir jau vysti bepradedančių daržovių, atidarytas majonezo indelis. O juk ne ant visų produktų etikečių nurodoma, per kiek laiko reikėtų sunaudoti atidarytą pakuotę, tad lieka neaišku, kiek laiko produktas dar yra geras vartoti.
Auklės lietuvių namuose jau seniai nėra jokia naujiena, tačiau pamažu beldžiasi ir kitas reiškinys – namų ekonomės. Jos ne tik prižiūri vaikus, bet ir gamina maistą šeimai, rūpinasi namų buitimi. Delfi kalbintos pašnekovės pastebi, kad jų poreikį lemia gerėjanti tautiečių finansinė padėtis ir laiko ...
Paruošti ramenų makaronų sriubą užtrunka, tačiau tai nėra raketų mokslas. Įgudę įsitikinsite patys – tai gana nesudėtingas receptas. O svarbiausia, kad valgydami ramenų sriubą galėsite garsiai čepsėti iš malonumo.
Moliūgų sriubos valgomos visame pasaulyje – Europoje, Azijoje, Amerikoje, Australijoje ir net Afrikoje. Įdomu, kad dažniausiai trintos. Tik išvirti tokią sriubą gardžią ne taip paprasta: reikia ir laiko, ir išmanymo, su kuo moliūgai geriausiai dera. Tad jei dar nežinojote, kad iš moliūgienės galima ...
Žiedinių kopūstų ir pastarnokų sriuba – tobulas patiekalas šaltomis dienomis. Tinka jaukiam vakarui arba kaip specialaus patiekalo užkandis. Sriubą valgykite, kol šilta.
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
Šiandien Panevėžio gatvėse dalins sriubą, kuri itin patiko Londono restorano lankytojams, – nebus tik vieno ingrediento (1)
Londono restorano lankytojams įtikusią sriubą gamindavęs virtuvės šefas panevėžietis Evaldas Žaliukas dabar tokios pačios privirs ir dalins Panevėžio gatvėse.
Švelni ir labai gardi – tokia yra ši lašišos sriuba. Ją noriai valgo ir vaikai. lašišos sriubą patiekdami apibarstykite krapais.
Ši karamelizuotų bulvių ir svogūnų sriuba yra skanus ir sotus pasirinkimas pietums, vakarienei ar net kaip užkandis. Bulvių ir svogūnų sriubą laikykite atšaldytą šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.
Ši žirnelių sriuba taip paprastai pagaminama, o tokia gardi! Ir labai gražios sodriai žalios spalvos. Patiekite žirnelių sriubą su batono skrebučiais.
Ar jau radote laiko pasimėgauti rudens karaliais – grybais? Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti skaidrią jų sriubą. Liksite ne tik nustebinti išskirtinio skonio, tačiau ir sužinosite, kaip sutaupyti net 12 valandų savo virtuvėje, nes nereikės stovėti prie puodų, kaisti ir atskirai ruoš...
Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.