Sotieji riebalai

Net augalinės kilmės riebalai gali pakenkti: mokslų daktaras paaiškino, kuo yra blogi palmių ir kokosų aliejai (2)

Gyvulinės kilmės riebalai sulaukia nemažai kritikos, nes yra sotieji. Teigiama, kad tokie riebalai didina vėžio, nutukimo, cukrinio diabeto ir kitų...

Veiksnys, darantis didžiulę įtaką vėžio atsiradimui – pakenkti gali net labiau nei rūkymas (1)

Kai Lietuvoje vėžio diagnozę kasdien išgirsta beveik pusšimtis žmonių, o iš visų mirusiųjų per metus kas penkto gyvybę pasiglemžia būtent ši...

Mitybos specialistė griežtai pataria nepirkti šių 7 šaldytų maisto produktų (1)

Argi blogai šaldytas maistas? Mitybos specialistės Signe Svanfeldt teigimu, šaldytas maistas tikrai nėra blogai, tačiau kelių šaldytų maisto...

Baltymai itin svarbūs mūsų mityboje: dietologas priminė, kiek per dieną turėtume jų suvartoti (1)

Organizmo aprūpinimas būtinomis maisto medžiagomis – neatsiejama sveikatai palankios mitybos dalis. Išskiriamos trys pagrindinės maisto medžiagos,...

Įvardijo maisto produktus, kuriuose gausu „blogųjų“ riebalų: vienas nuodėmingiausių – lietuvių mėgstama vištos dalis (14)

Sveikatos specialistai įspėja naudoti kuo mažiau riebalų patiekalų gamyboje ir mityboje. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) bei jai...