skonis

skonis

Skonis vienas iš pojūčių, kuriais žmogus gauna informaciją iš aplinkos.

Išskiriami penki pagrindiniai skoniai: kartumas, rūgštumas, sūrumas, saldumas ir umami. Jau yra nustatyti šių skonių receptoriai ir jų veikimo mechanizmai. Teigiama, kad deginantį skonį sukelia šilumos receptorius dirginančios medžiagos. Kai kurie šaltiniai nurodo ir šarminio bei specifinio riebalų skonio nepriklausomą atpažinimą.

NAUJIENOS

Kulinarijoje prieskonius ir pačias įvairiausias šviežias žoleles naudojame nuo pat senų senovės. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“...

Nežinau, ar tai mažiausias viso aptarnavimo restoranas pasaulyje (šešios vietos – gal kur nors dar yra restoranas su keturiomis ar su dvejomis...

Šis pokalbis buvo toks neįprastas, buvo paliesta tiek daug temų, o pašnekovas – tokia daugiabriaunė asmenybė, kaip pats sakytų – toks gylis ir...

Šeštadienio vakarą po dvi dienas trukusių kovų Lietuvos breiko merginų grupės čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka – buvo tituluota „The...

Ar čatnis – tai ta pati daržovių mišrainė, kurią gaminame žiemai iš sezoninių daržo gėrybių ir valgome kaip pagardą su pagrindiniu...

Dauguma žmonių įsitikinę, kad spartus svorio augimas su amžiumi – neišvengiamas procesas. Nyksta raumenys, daugėja riebalų, patenkama tarsi į...

Nauji skoniai Kaune  (7)

2021 m. liepos 9 d. 10:38

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10