Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
šimtalapis
10 straipsnių
Visi tortai nublanksta prieš totorišką šimtalapį: Zita pasakoja, ką svarbu žinoti norint jį išsikepti namuose – vienas žingsnis ypatingas (2)
Keturiasdešimt Totorių kaime gyvenanti Zita Milkamanovič ne šiaip mėgsta gaminti. Vadovaudama įmonei „Pas totorius“ Zita rūpinasi totoriškų nacionalinių patiekalų išsaugojimu, puoselėjimu, rengia patiekalų gamybos edukacijas ir negaili patarimų. Nors žinoma atvejų, kai unikalų receptą šeimininkės sa...
Šįkart Delfi siūlo nusikelti į Panevėžį, o tiksliau – į prieš penkerius metus duris atvėrusią kavinę „Kapučino kavos ir šimtalapių namai“.
Prieš akis – nebenaujas baltų plytų mūrinukas. Tvarkingai prižiūrimi gėlynai, nuo prinokusių vyšnių svyrančios medžių šakos. Viskas, kaip prie daugelio miestelių trobesių, kurių šeimininkams ne vienodai, kokioje aplinkoje jie gyvena.
Populiariausių šventinių patiekalų septynetukas: pasitikrinkite, kiek reikėtų nueiti norint sudeginti kalorijas (13)
Pasaulio sveikatos organizacija ( PSO) kasdien rekomenduoja vidutiniškai nueiti apie 7 kilometrus. Tai ne tik įvairiapusiškai naudinga jūsų fizinei ir psichinei sveikatai, tačiau tokį atstumą įveikę taip pat išeikvojate per dieną su maistu sukauptą energiją. Visgi, jei per dieną viršijote savo indiv...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengė projektą, pagal kurį bus ypatingai supaprastinta ilgo galiojimo maisto produktų – tokių, kaip kepiniai – gamyba ir realizacija galutiniam vartotojui.
Lietuvoje gyvenantis totorius atskleidė visų pamėgto šimtalapio recepto paslaptis: verta pabandyti (22)
Lietuvos totorių sostinėje – Raižiuose esančios musulmonų religinės bendruomenės pirmininkas Ipolitas Makulavičius surengė tradicinio totoriško šimtalapio degustaciją. Joje sudalyvavo ir DELFI Maistas bei surinko ypatingiausius įspūdžius iš autentiškos vietovės virtuvės.
Artėja svarbiausia pavasario šventė Velykos. Šventinis stalas neapsieina be gardėsių – tortų ir pyragų. Puikus pasirinkimas ant šventinio stalo – gardusis pyragas šimtalapis. Nors tradiciškai tai yra totoriškas pyragas, tačiau šį ypatingą rankų darbų kepinį jau senais laikais pamėgo ir lietuviai.
Ar įmanoma pradėti ir išvystyti verslą, pardavus tris aukso žiedus? Zitos Šimėnienės pavyzdys liudija – taip. Žinoma, tai buvo prieš 20 metų. Šiemet, minint veiklos jubiliejų, verslininkė perdavė darbus samdomai patikėtinei ir, likusi savininke, ketina pasimėgauti gyvenimu.