Šiais metais vykusiame jau aštuntajame vyno ir desertų derinimo čempionat e, kuriame rungėsi 18 tarptautinių virėjų, konditerių ir someljė komandų, pergalę iškovojo sostinės restoranas „Time“. Rungdamiesi dėl „auksinės šakutės“ įvertinimo dalyviai teisėjų komisijai pristatė specialiai čempionatui su...
Sigitas Žemaitis
4 straipsnių
Išskirtinio lėtojo maisto restorano Užupyje „ Sweet root “ įkūrėjas Sigitas Žemaitis sako, kad lietuviškos gastronomijos pagrindas formuojasi būtent čia ir dabar: Lietuvoje, ypač Vilniuje, atsiranda vis daugiau restoranų, kyla jų lygis, be to, žmonės pradeda pažinti ir gerbti virtuvės šefo profesiją...
Labai keistas restoranas Vilniuje: jei jūsų pamėgtos daržovės dabar neauga, tai jų ir negausite (39)
Viename Vilniaus restorane lėkštėse galima rasti produktų, surinktų tiesiai iš nuosavo daržo. Šis restoranas, užsiimantis ir daržininkyste, stengiasi naudoti kuo daugiau savų produktų. Kodėl jie pranašesni už pirktinius?
Viename Vilniaus restorane naudojama daug keistų produktų, kuriuos lietuviai seniai pamiršo arba tiesiog laiko piktžolėmis. Virėjai naudoja sezoninius produktus, todėl žiemą ar rudenį restorano lėkštėje nerasite pomidoro, bet kartais galite surasti dilgėlės viršūnėlę.