šaldytas maistas

10 straipsnių

Tobulėjant šaldymo technologijoms, kurios leidžia išsaugoti skonines ir kokybines produktų savybes, vis daugiau vartotojų renkasi užšaldytą maistą – šaldyto maisto sektorius pasaulyje yra vienas sparčiausiai augančių. Deja, kaip pastebi dietologė Kristina Jasmontienė, ne visi žino pagrindines produk...

Kristina Ciparytė, Rinatas Chairulinas

Šaldymas – vienas populiariausių konservavimo būdų. Tinkamai šaldant maistą, jame išlieka didžioji dalis maistingųjų medžiagų, tačiau namų sąlygomis šaldydami ar atšildydami maistą žmonės neretai daro klaidų. Pramoniniu būdu šaldant maistą žema temperatūra pasiekiama per itin trumpą laiką.

Alvyda Bajarūnaitė, LRT Radijo laida „Namai namučiai“

Užšaldyti galima įvairius produktus – net kiaušinius, tik, žinoma, ne sveikus, o plakinį, LRT Radijui sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Mačytė.

Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tin...