Tobuli nekaloringi cukraus ir daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo pakaitalai kol kas neegzistuoja. Pavyzdžiui, kai kurios alternatyvos pasižymi ilgai išliekančiu saldumo poskoniu ir savo išvaizda neprimena cukraus, todėl vartotojai jais nusivilia.
saldiklis
6 straipsnių
Beveik 20 metų cukraus nevartojantis Artur Lebedenko-Swan stebisi PSO verdiktu: tai dabar turime grįžti atgal? (14)
Kiek save pamenu, buvau visada smaližius. Paauglystėje galėdavau suvalgyti tortą – nemeluoju. Kad ir kiek stengdavausi save riboti, man saldumas buvo pernelyg patrauklus. Kava ir arbata su cukrumi. Varškė ar blynai su daug uogienės ar šokoladiniu padažu. Visur cukrus, daug tuščių, nereikalingų kalor...
Gegužės 20-ąją minima pasaulinė bičių diena, o nuo bičių neatsiejamas ir medus. Šis natūralus saldiklis nuo seno naudojamas konditerijoje, todėl gaminiai su medumi – svarbi Lietuvos kulinarinio paveldo dalis.
Norėdami maitintis sveikai vengiame cukraus ir kartais vietoj jo sąmoningai renkamės kitus saldiklius. Specialistai teigia, kad toks pasirinkimas ne visada motyvuotas.
Už rankos pačiupus maisto gamintojus, kurie Lietuvai ir kitoms Rytų Europos rinkoms tiekia prastesnės kokybės to paties pavadinimo produktus, Europos Sąjunga (ES) dvejus metus išlieka bedantė ir su tuo planuoja kovoti tik didesniu šriftu ant pakuočių.
Mokslininkai vis labiau sunerimę dėl žalingo saldžių gėrimų poveikio žmogaus sveikatai. Atlikus naują studiją paaiškėjo, kad kasmet jie nusineša maždaug 200 tūkstančių žmonių gyvybes.