Risotto

10 straipsnių

Jurga Jurkevičienė, Paulius Jurkevičius

Jei laukiate svečių pasigaminkite rafinuotesnį, prabangesnį patiekalą – itališkąjį risotto su jūros gėrybėmis ir cukinijomis. Labai svarbu, kad ryžiai būtų aukštos kokybės, todėl Italijoje yra naudojami „arborio“ arba „carnaroli“ ryžiai, kurie puikiai išlaiko struktūrą, nesuverda. Mes lengvai nusiže...

Modesta Meškė

Pirmadienis, aštuntoji karantino diena. Vakarienei nutarėme valgyti ryžius, iš kurių galima pasigaminti puikų patiekalą – risotto, arba iš italų kalbos išvertus – daugiaryžis, o lietuviškai tariant galima pavadinti ryžių koše. Namuose buvo produktų, skirtų šiam patiekalui, o kai kurie į puodą pakliu...

Kalnapilis

Jei prieš dešimtmetį Italijoje būtumėte pasiteiravę, koks alus geriausiai dera prie vieno ar kito itališko patiekalo, atsakymas greičiausiai būtų vienareikšmiškas – vynas. Nuolat keliaujantis ir kitų šalių alų ragaujantis, „Kalnapilio” vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas pastebi, kad šiuo metu ...

Ryžiai, kaip ir kiti grūdai, yra svarbi lieknėjančio mitybos raciono dalis. Tai yra reikalingi mūsų organizmui angliavandeniai, jie suteikia daug energijos ir sušildo vėstant orams. Gal kitos dietos ignoruoj, ar demonizuoja grūdus, bet Lieknieji Gurmanai juos valgo pilnais žandais ir siūlo lygiai ta...

GRYNAS Niam Niam tęsia itališkų bei ekologiškų patiekalų ciklą. Tik šį kartą risotto, kurį Jums siūlome pasigaminti, pagardintas labai lietuvišku ingredientu. Risotto prireiks daugiau ingredientų bei laiko nei iki šiol gamintiems patiekalams. Užtat jo nesunkiai galite išsivirti daugiau, pasišildyti ...