restoranas

restoranas

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

„Mes rojuje“ – šūkteli man nuo gretimo stalelio žinomas Lietuvoje veidas, kuris taip pat čia atvyko ne pirmą kartą.

Vienas geriausiai vertinamų restoranų Vilniuje: meniu paslaptis – ypatingas dėmesys sezoniniams ingredientams

Sezoniškumas ir glaudus bendradarbiavimas su vietos ūkininkais yra neatsiejama PACAI restorano virtuvės identiteto dalis. Šiame restorane maistas ne tik...

Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą

Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos...

Šeimos restoraną Rokiškyje įkūrusi Laura – apie išskirtinius tortus ir aplinką, kurią vertina miesto svečiai

Kadaise atidariusi desertinę ir pati kepusi tortus bei virusi kavą, šiandien 38-erių Laura Viduolytė-Pupelienė kartu su vyru ir sūnumi sukasi šeimos...

Mama su dukra įsuko sėkmingą prekybos ir restoranų verslą: mitas, kad žmonės kaime į parduotuvę ateina tik duonos ir alkoholio (2)

Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10