raudona mėsa

17 straipsnių

Turbūt kiekvienas nors kartą girdėjome pamokymus, kad verčiau rinktis baltą nei raudoną mėsą. Raudona, esą, kur kas riebesnė, todėl dažnas jos valgymas gali privesti prie įvairių ligų ir prastos savijautos, o balta mėsa laikoma liesesnė ir maistingesnė, todėl daugelis net nesusimąstydami valgo ją ka...

Rasa Strimaitytė, ELTA

Daugelyje šalių gyventojams patariama sveikatos sumetimais vartoti mažiau raudonos mėsos ir dešros. Tačiau septynių valstybių mokslininkai, įvertinę daugybės tyrimų rezultatus, teigia, kad mėsos sukeliama vėžio ar širdies ligų rizika yra labai maža, kitaip sakant – įrodymai dėl padidėjusios rizikos ...

Vaida Pilibaitytė, LRT Radijo laida „Vienkartinė planeta“

Net ir atvežtinių augalinės kilmės produkt ų neigiamas poveikis aplinkai yra kur kas mažesnis nei gyvūninės kilmės, LRT RADIJUI sako Vilniaus senamiestyje įsikūrusios veganams skirtos parduotuvėlės darbuotoja Gabija Enciūtė. Ji pastebi, kad gyvulininkystė labiau teršia aplinką nei visas pasaulio tra...

Sveikos mitybos šalininkai sunerimo dėl neseniai pasirodžiusio Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pareiškimo, kuriame raudona mės a yra įvardijama kaip vienas iš onkologines žarnyno ligas skatinančių faktorių, o perdirbtos mėsos produktai (dešrelės, kumpis ir kiti perdirbti mėsos gaminiai) paten...

Mums nuolat sakoma, kad valgyti daug raudonos mėsos yra nesveika, nes ji didina žarnyno vėžio riziką. Tačiau žymus britų chirurgas, besispecializuojantis kolorekatilinės (storosios žarnos) chirurgijos srityje, teigia, kad tikrasis kaltininkas yra cukrus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Parengė Giedrė Armalytė

Tikriausiai jau žinote, kad ekspertai nustatė šiurpoką faktą: perdirbta mėsa, pavyzdžiui, rūkytas kumpis ir dešrelės, sukelia vėž į, o raudona mėsa gali būti vienas iš onkologin es ligas sukeliančių veiksnių, skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos išplatintoje ataskaitoje.

Aukšto pragyvenimo lygio šalyse dideles pajamas turintys asmenys nesirenka greito maisto restoranų, pigių picerijų ar kitų panašių užeigų. Atsiranda didesnis geros kokybės, brangios mėsos poreikis. Dažniausiai raudonos. Apie tai, kur toks augantis mėsos poreikis veda, rašoma žurnale „Environment: Sc...