Net jeigu Eifelio bokštas iš tiesų nėra toks įspūdingas, kokį jį įsivaizduoja miesto svečiai, prancūziški patiekalai pranoksta visus lūkesčius. Prancūziškos virtuvės legendos yra apžavėjusios ir gastronominį keliautoją Vytarą Radzevičių. Garsus šefas šiandien dalijasi ne tik kelionių po gurmaniškų s...
Prancūzijos virtuvė
9 straipsnių
Prancūzijos virtuvė – tai patiekalai, kurie laikomi tradiciniais Prancūzijoje. Prancūzijos virtuvės svarbia dalimi yra įvaitrūs sūriai, vynas, ilgi batonai, kruasanai.
Turiu pripažinti, kad aš kaip tikra didmiesčio gyventoja, tik visai neseniai atradau Halės turgavietę. Ir labai liūdžiu, kad tą padariau tik dabar, nes be galimybės nusipirkti šviežios mėsytės ar daržovių, turguje veikia net kelios įdomios maitinimo vietos. Paplanuosiu aplankyti jų daugiau, bet daba...
Lietuvos restoranai prisijungė prie prancūzų virtuvės šventės: kviečia vaišintis prancūziškos virtuvės šedevrais (12)
Ketvirtadienį, kovo 21 d., jau penktus metus iš eilės viso pasaulio virtuvės šefai atiduos duoklę Prancūzijos virtuvei. Daugiau nei 5 000 virėjų iš penkių žemynų švęs pavasarį, supažindindami restoranų lankytojus su prancūziškos virtuvės šedevrais.
Atskleisti dar penki restoranai geriausiųjų trisdešimtuko sąraše: pateko ir legendinis šalies restoranas (29)
Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas įgavo pagreitį. Suskaičiuoti gastronomijos profesionalų balsai ir išvestas vidurkis vertinant šalies restoranus. „Ryškėja tendencija, kad geriausiais restoranais tampa tie, kuriuose šefas yra kertinė figūra“,...
Visą savaitgalį tęsiantis Europos dienos šventei sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos restoranų mugę, įsikūrusią Gedimino pr. tarp V. Kudirkos ir Katedros aikščių. Čia galima paragauti Airijos, Belgijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Prancūzijos, Rumuni...
Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.
Ieškantys Prancūzijos Vilniuje tikriausiai ne kartą yra buvę restoranuose „Balzac“ ar „Cafe Montmartre“, o visai neseniai atidarytas ir dar vienas – „Gunther Stub“, sujungęs ir Prancūzijos ir Vokietijos virtuvę.
Apie šios šalies kulinarinį paveldą kalbėti galima be pabaigos. Kiekvienas Prancūzijos regionas garsėja savais patiekalais, kuriuos visuomet verta atrasti ir paragauti. Jei norėtumėte paskanauti visus šalį garsinanančius patiekalus, reikėtų į gurmaniškąją Prancūziją atvykti tris ar net daugiau kartų...
Viena, dvi ar net trys „Michelin“ žvaigždutės buvo suteiktos 64 Prancūzijos restoranams. Dabar prestižinio katalogo „Michelin Guide“ žvaigždutėmis gali didžiuotis net 610 šios šalies restoranų.