Prancūzijos virtuvė

9 straipsnių

Prancūzijos virtuvė – tai patiekalai, kurie laikomi tradiciniais Prancūzijoje. Prancūzijos virtuvės svarbia dalimi yra įvaitrūs sūriai, vynas, ilgi batonai, kruasanai.

Toma Miknevičienė

Visą savaitgalį tęsiantis Europos dienos šventei sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos restoranų mugę, įsikūrusią Gedimino pr. tarp V. Kudirkos ir Katedros aikščių. Čia galima paragauti Airijos, Belgijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Prancūzijos, Rumuni...

Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.

Edita Piulskienė

Apie šios šalies kulinarinį paveldą kalbėti galima be pabaigos. Kiekvienas Prancūzijos regionas garsėja savais patiekalais, kuriuos visuomet verta atrasti ir paragauti. Jei norėtumėte paskanauti visus šalį garsinanančius patiekalus, reikėtų į gurmaniškąją Prancūziją atvykti tris ar net daugiau kartų...