Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių...
Paprikos
125 straipsnių
Paprika (lot. Capsicum, vok. Paprika) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio bulvinių (Solanaceae) šeimos augalų gentis.
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
„Spring rolls“ – sparčiai populiarėjantys daržovių suktinukai. Jie yra ypač gardi, nesunkiai pagaminama ir sveikatai naudinga alternatyva mėsos valgiams, kuriuos keisti vegetarišku maistu ryžtasi vis daugiau kulinarų. Pagaminti namuose „Spring rolls“ nustebins skoniu, traškumu, viliojančiu aromatu.
Daržovių apkepas su ožkų sūriu – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Vos po pusvalandžio galėsite mėgautis sveiku ir itin gardžiu patiekalu. Iškeptą daržovių apkepas su ožkų sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Kai norisi užkandžių ar lengvos vakarienės, rekomenduojame takus su keptomis daržovėmis. Tai taip pat puikus būdas sunaudoti turimas daržoves. Takai su keptomis daržovėmis patiekiami dar šilti.
Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru/
Kas nežino nuostabaus skonio gaspačo sriubos. O gardžiausia ji tada, kai ruošama namuose. Gaspačo sriubą pagardinkite pipirais.
Turtingos savo skoniu ir maistinėmis medžiagomis yra keptų daržovių salotos su buratos sūriu. pamarinuotas daržoves kepkite vos 5 minutes. Keptų daržovių salotos su buratos sūriu pagardinkite druska bei pipirais.
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Avinžirnių ir daržovių karis – patiekalas, kurį galima valgyti vieną arba kaip garnyrą. Valgykite karštą. Prieš patiekdami avinžirnių ir daržovių karį papuoškite kalendrų lapeliais.
Kitokia nei mums įprasta yra meksikietiška kiaušinienė. Itin patinks naujo skonio ieškantiems, gurmanams. Meksikietišką kiaušinienę pagardinkite pipirais.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Sveikiausi – namuose gaminti užkandžiai kaip krabų lazdelių traškučiai. PKepimui paruošite vos per minutę, iškeps per 15. Krabų lazdelių traškučiai – puikus užkandis.
Orkaitėje keptos paprikos su bazilikais – puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Orkaitėje keptas paprikas su bazilikais papuoškite baziliko lapeliais.
Universalios kuskuso salotos su daržovėmis – galima valgyti vienas, o galima patiekti prie žuvies, mėsos patiekalų kaip sotų ir maistingą garnyrą. Apšlakstykite kuskuso salotos su daržovėmis citrinos sultimis ir patiekite
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Jei pabodo virtos ar žalios daržovės, paruoškite „grill“ daržovių salotas su feta. Kepamas orkaitėje ar ant grilio, jas tinka valgyti vienas ar kaip garnyrą. „Grill“ daržovių salotas su feta puoškite bazilikų lapeliais.