Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
padažas
214 straipsnių
Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.
Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau
Nors tradiciškai jis ruošiamas iš bazilikų, šiandien pesto padažas gaminamas iš labai įvairių žalumynų. Jį ruošia iš krapų, morkų, petražolių ir kitokių lapų bei stiebelių. Auklių agentūros „Mama ir auklė“ įkūrėja, knygos „Kaip pasirinkti auklę“ autorė Ieva Augustinienė kviečia pasigaminti pesto iš ...
Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią mėsą, daržovės ar mėgstamą sūrį. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad norintys grilio sezoną pradėti sveikiau, turėtų rinktis patiekalus iš vištien...
Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Kai vien spurgos mažoka, pasigaminkite gardų ir kvapnų baltojo šokolado ir pistacijų padažą. Bus taip skanu, kad nesustosite, kol visko neišragausite. Tad belieka pasirūpinti spurgomis.
Pasaulio skoniai vienoje lėkštėje. Produktai tiems, kurie renkasi modernų gyvenimo būdą. Tai – tik kelios frazės, lydinčios lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ „WOWmama“ prekės ženklu pažymėtus padažus. Penkeri metai – tiek laiko Lietuvos parduotuvių lentynose jau yra išskirtiniai...
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Pietums ruoškite spagečius su kreminiu padažu. Kvapnus ir kreminės tekstūros padažas patiekalui suteikia nepakartojamo skonio. Spagečius puoškite petražolių lapeliais.
Mėgstančius įvairius užkandžius kviečiame pasilepinti traškiais svogūnų žiedais. Šis gardus užkandis maloniai nustebina ne vieną. Traškius svogūnų žiedus rekomenduojama patiekti su majonezo padažu.
Tradicinis jautienos befstrogenas labai tinka valgyti vėsoką dieną. Vos pusvalandis – ir mėgausitės sočiu patiekalu. Patiekite befstrogeną su bulvių koše, makaronais, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.
Itin skanūs mėsos kukuliai pomidorų padaže – patiekalas, kurio neatsisakys nei didelis, nei mažas. Vaikai jį labai mėgsta. Mėsos kukulius patiekite su mėgstamu garnyru.
Dar viena idėja, ką pagaminti iš daržovių – paruošti traškias cukinijų lazdeles. Traškios lazdelės itin gardžios, kol dar šiltos. Patiekite cukinijų lazdeles su pesto padažu.
Salotos laikomos vienu sveikiausių valgių, juk jose daug daržovių, iš kurių gausite vitaminų, ląstelienos ir kt. maistingų medžiagų. Be padažo salotos ne tokios gardžios. Tiesa, svarbu žinoti, ko pridėta perkamame vienos ar kitos rūšies salotų padaže.
Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.
Vištienos kotletai itin mėgstami šeimose, kuriose auga vaikai. Mat jiems labiau patinka švelnesnio skonio mėsa. Iškeptus vištienos kotletus galima patiekti su mėgiamu padažu.
Klaidinga manyti, kad makaronus su vištiena saldžiarūgščiame padaže gardžiai paruoš tik restorane. Taip pagaminti patiekalą galite ir jūs patys namuose. Paruoštus makaronus su vištiena puoškite laiškiniu svogūnu ir svogūno traškučiais.
Gvakamolė tinka prie daugybės užkandžių, salotų ir kitų patiekalų. Gvakamolės padažas yra plačiai paplitęs visoje Lotynų Amerikoje ir, žinoma, JAV. Gvakamolę reikėtų patiekti iškart arba laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau negu 2 dienas.
Vienoje šeimoje prašymas pagaminti kažką skanaus yra aiškus signalas kepti bulvinius blynus. Vieni mėgsta klasikinius, o kitiems reikia paieškoti įdomesnių variantų – kokį įdarą naudoti ar su kokiu padažu patiekti. Tad parinkome jums net 9 bulvinių blynų receptus. Jie tokie įvairūs, o ir atrodo visi...