Prenumeruok

„Michelin“ žvaigždutės

„Michelin“ žvaigždutės

Nuo 1900 m. Prancūzijoje, o vėliau ir dar dviejose dešimtyse šalių, gurmanams leidžiamas kelionių gidas „Guide Michelin“ klasifikuoja viešbučius ir restoranus. Idėja kilo broliams Andre ir Eduardui Michelinams – padangų koncerno savininkams – jie norėjo paskatinti keliavimą automobiliais. Gurmanams pirmiausia rūpi nuo 1926 m. šio gido kasmet skiriami įvertinimai geriausiems restoranams, pažymimi 1-3 žvaigždutėmis. Pagal šį gidą daugiausia geriausių restoranų turintis miestas yra Tokijuje (8 restoranams suteiktos 3 žvaigždutės), o visoje Prancūzijoje 3 žvaigždučių restoranai yra 26, o Šveicarijoje tik 2. Antrasis gurmanams autoritetingiausias leidinys – Prancūzijoje leidžiamas restoranų įvertinimo katalogas „Gault Millau“.

NAUJIENOS

Kulinarijos biblija „Michelin“ ketvirtadienį pirmąkart savo prestižines žvaigždutes suteikė devyniems Maskvos restoranams, pateikusi pirmąsias...

„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su jų kuriamais konditerijos šedevrais. Nuo pat...

Ketvirtadienį Birštone įvyks oficialus „Vytautas Ego SPA“ atidarymas. Į šį viešbučio ir SPA kompleksą „ Vytautas SPA “ verslo grupė...

Kaip jau ko gero nemaža dalis mano skaitytojų galėjo pastebėti, vakar išpildžiau vieną savo svajonių. Na, nežinau, ar tai galima vadinti svajone –...

Kai atėjo laikas Ainhoa Álava perimti savo šeimos galvijų verslą Ispanijoje, ji nusprendė pasukti ekologiškesnio ūkininkavimo kryptimi. 2006 metais,...

Žinomas Lietuvos verslininkas ir kolekcionierius Vaclovas Kontrauskas ne veltui save vadina turtingu žmogumi. Brangiausi jo indų servizai kainuoja šimtus...

Prancūzų meilė maistui ir etiketui

2020 m. sausio 21 d. 20:05

„BMW X2“ testas: nišų užpildymas  (19)

2018 m. kovo 4 d. 08:55

Kodėl vyrams virtuvėje sekasi geriau?  (30)

2017 m. kovo 20 d. 15:29