mėsainis

mėsainis

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

Ar tikrai Suomijoje parduodami žmogienos mėsainiai?

Socialiniuose tinklai pasirodė gandai, kad neva Suomijoje pardavinėjami žmogienos mėsainiai. Tačiau mėsainiai visai ne iš žmogienos ir jie sukurti...

Mėsainis su jautiena – sultingas ir labai gardus

Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje....

Mėsainis su ananasais ir aitriąja paprika – ypač skanus

Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite...

Keisčiausi svečių užsakymai į viešbučių kambarius: nuo „Lego“ rinkinio ant sidabrinio padėklo iki mėsainio su auksu dengta bandele

Kambarių aptarnavimas viešbučiuose klientams siūlo individualizuotą valgymo patirtį, tačiau kai kurie svečiai šią paslaugą gali pakylėti į...

Greitai paruošiami mėsainiai: ypatingam skoniui neatsispirs ir maži, ir suaugę

Jau senovės romėnai gamino patiekalus, panašius į mėsainius. Į kapotą mėsą jie įmaišydavo pipirų, vyno, pušies sėklų, formuodavo paplotėlius...