mėsainis

mėsainis

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

NAUJIENOS

1946 metai. Pokarinė Suomija , tik ką pralaimėjusi šešerius metus su trumpa pertrauka trukusį karą, praradusi nemažą dalį šalies teritorijos,...

Pasivažinėjus po individualių namų kvartalus galima įsitikinti, kad beveik visuose kiemuose puikuojasi mažesnė ar didesnė kepsninė. Pastaraisiais...

Tobulai apskrudusi bandelė, sultingas ir minkštas paplotėlis bei burnoje tirpstantis sūris – neliečiami mėsainio elementai. Tarptautinės mėsainių...

Vegetariškas, maistingas ir kupinas daržovių, o galbūt nuodėmingas, sultinga mėsa ir sūriu pagardintas – kokį mėsainį grilio sezonui...

Išmokę pasigaminti vištienos ir klasikinius suvožtinius, galime judėti prie sudėtingesnių variacijų, kurios nustebins svečius ir privers varvinti...

Kaune stabtelėjęs užkąsti ir nusipirkęs mėsainį vaikinas aptiko jame nemažai, jo teigimu, vabaliukų. Kai nunešė parodyti darbuotojams,...

Sveikuoliški mėsainiai  (12)

2021 m. gegužės 24 d. 15:39

Pietų idėja: sultingas mėsainis su jautiena

2021 m. gegužės 21 d. 10:11

Pomidorinis mėsainis su mocarela  (1)

2021 m. kovo 18 d. 15:37

7 sūriai, kuriuose mažiausia druskos  (8)

2021 m. sausio 4 d. 15:56

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10