marinavimas

marinavimas

Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.

NAUJIENOS

Per karantiną priaugti papildomi kilogramai daugelį verčia sunerimti. Juk ne tik daugiau varstome šaldytuvo dureles bei renkamės mažiau sveiką...

Nors šiemet dėl karantino ribojimų patys negalime vykti į pajūrį mėgautis lietuviškos žiemos pažiba, šviežios agurkais kvepiančios stintos...

Ruošiant paukštieną būtina laikytis kelių esminių taisyklių, kurios užtikrins, jog bakterijos, esančios paukštienoje ir jos paviršiuje nepateks...

Visi gerai žinome populiariuosius „fast food“ amerikietiško tipo vištienos sparnelius , dėl kurių ne vienas yra „pametęs galvą“. Alfas...

Slyvos paprastai nesulaukia tiek dėmesio ir šlovės kaip braškės, mėlynės, šilauogės ar avietės. Tačiau, pasak turgaus prekeivių, slyvas...

Nors pirmasis rudens mėnuo jau baigėsi, griliaus ir iškylų mėgėjai iš tiesų gali pasidžiaugti kone idealiomis sąlygomis būti gamtoje, ar...

Kokias atsargas žiemai reikia ruošti rugpjūtį  (10)

2019 m. rugpjūčio 15 d. 20:54