Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.
Kai ant šventinio Kalėdų stalo tiekiame keptą paukštį, norėtųsi, kad viskas būtų idealu, tačiau juk būna visko. Šeimynai pradėjus valgyti...
Ruduo – grybų metas. Šiais metais grybų gausu, tad galime pasiruošti jų atsargų žiemai. Maisto entuziastė Rūta Vaitiekaitienė dalijasi savo...
Nedideliam savo verslui vadovaujanti Monika Mingailienė (33 m.) iš Šilalės rajono socialinio tinklo puslapyje „Marinavimas ir konservavimas“...
Pats raudonšonių derliaus įkarštis. Kai jų – visa galybė, reikia pasukti galvą, kur ir kaip panaudoti. Surinkau 13 idėjų, kaip paruošti...
Jei darže priaugo per daug daržovių ir nebežinote ką su jomis daryti, geriausia išeitis yra jas marinuoti – ir skonis geras, ir žiemą nereikės...