majonezas

majonezas

Majonezas (pranc. Mayonnaise) – emulsinis maisto produktas, pagamintas riebalų ar augalinio aliejaus pagrindu ir stabilizuotas kiaušinio tryniu (lecitinu) arba kitais emulguojančiais maisto produktais. Majonezas yra aliejingos fazės emulsija vandens fazėje. Konsistencija – nuo tirštos iki želinės. Spalva dažniausiai balta, gali varijuoti iki kreminės ar gelsvos.

Viena iš priežasčių, dėl kurios gyventojai nusprendžia nerūšiuoti, yra mitas, kad visos gyventojų išrūšiuotos atliekos vis tiek keliauja į...

Šašlykai – vienas pagrindinių lietuviškos vasaros atributų. Tą patvirtina ir gegužę „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas: mėsos...

Šių kepsnelių receptą žinau nuo vaikystės, kadangi mano mama juos gana dažnai kepdavo ir tai buvo vienas mano mėgiamiausių patiekalų. Na, ir ko gi...

Šiuo metu gatvės maistas yra vienas iš sparčiausiai maisto kultūroje augančių sektorių, o mėsainiai – labai svarbi šios kultūros dalis, kuri...

Pirma, kas ateina į galvą pradėjus mąstyti apie gyvenimo permainas – tai valios stiprybė. Tačiau iš karto sakau, kad valia – tai labai greitai...

Artėjant Velykoms, internete pasipila įvairūs receptai, kuriuos kviečiama išbandyti šventiniam stalui. Į kai kuriuos iš jų dedami žali, neapdoroti...

Renkamės majonezą: kaip atskirti sveikiausią?  (38)

2019 m. balandžio 8 d. 14:55

Trys mitai apie tai, ką darome kasdien  (2)

2018 m. gruodžio 27 d. 09:48

Sotus vyras – laiminga šeima, tobulas receptas  (2)

2018 m. gruodžio 19 d. 09:00

Išrinkti „Lietuvos metų gaminiai 2018“  (10)

2018 m. gruodžio 13 d. 15:54

Draugų „kulinarinis paveldas“  (4)

2018 m. lapkričio 13 d. 09:00

Šefas rekomenduoja: naminis jalapenų majonezas

2018 m. lapkričio 6 d. 14:09

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10