Balandžio 22-ąją, minint Tarptautinę Žemės dieną, prekybos tinklas „Rimi“ džiaugiasi, galėdamas pasidalinti, jog 2023 metai įmonei buvo pažymėti svarbiais praktiniais žingsniais tvarumo link. Ryšių su visuomene vadovė Eglė Krasauskienė teigia, jog prie to ženkliai prisidėjo ir patys pirkėjai, vis da...
maistas
994 straipsnių
Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.
Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?
Mažiau nei prieš metus įsigaliojęs draudimas nemokamai dalyti plonus plastiko maišelius paskatino pirkėjus pereiti prie alternatyvų arba apskritai nefasuoti dalies produktų. Kiti vartotojai kartais pamiršta, kad tokie maišeliai yra atskira prekė ir nesusimoka, tad kai kurie prekybininkai žada papild...
Praeitą penktadienį restorane PACAI įvyko dar viena kartu su Bocuse d‘Or Lietuva organizuota vakarienė. Tai jau trečiasis renginys, kuris ne tik džiugina restorano svečius, sukurdamas galimybę išbandyti talentingų šefų kūrinius, bet ir skatina kulinarinę kultūrą Lietuvoje.
PC „Europa“ atsidarė autentiško gatvės maisto restoranas „Bao Bun“: pernai debiutavęs Rygos „Galerija Centrs“, savo sėkmės istoriją jis tęsia Lietuvos sostinėje, centrinio Vilniaus verslo rajono žmonėms siūlydamas išskirtinį maistą bei atmosferą.
Sakoma, kad viskas, kas geriausia, atkeliauja tiesiai iš gamtos, tad norintiems sveikiau maitintis ir lengviau jaustis, į kasdienės mitybos racioną verta įtraukti linų sėmenis. Vos šaukštas šio superprodukto turi neįtikėtinos galios!
Kartūs agurkai gali sugadinti bet kokį patiekalą. Tačiau yra daugybė būdų, kaip išvengti jūsų lysvėse augančių agurkų kartumo.
Kiekvienas gyvūnų mylėtojas pritars, kad augintinis kasdienybei suteikia daug meilės, džiaugsmo ir gerų emocijų. Veterinarijos gydytoja Ugnė Černiauskaitė primena, kad norint užtikrinti gerą gyvūno savijautą svarbu kruopščiai pasirūpinti visais jo gyvenimo aspektais – mityba, higiena ir aktyviu judv...
Išlindę pirmieji saulės spinduliai ir vis labiau džiuginantys šiltėjantys orai ne vieną paskatino nupūsti dulkes nuo žiemojusių kepsninių ir jau atidaryti grilio sezoną. Ant grotelių šonus kaitinantys skaniausi šonkauliukai ir sultingi kepsniai – kas galėtų atsispirti šiam gardžiam malonumui?
Pavasariškai gaiviais, tačiau sočiais pietumis ar vakariene visai paprasta pasirūpinti virtuvėje nesugaišus nė minutės. „Iki“ parduotuvėse jau prasidėjo naujasis kulinarijos sezonas, įkvėptas žalios spalvos ir sveikos mitybos tendencijų. Tarp pavasarinių žvaigždžių – įvairūs spalvingų šviežių salotų...
Lietuvoje atsiradęs vos prieš kelerius metus, savo sodriais ir šildančiais skoniais maloniai apgaubiantis ir akimirksniu į Aziją nukeliantis iš ten kilęs patiekalas vardu ramenas – greitai ir lengvai spėjo užkariauti lietuvių skrandžius ir širdis. Galbūt dėl didelės mūsų meilės sriuboms, nauja, mais...
„Andamanų ir Nikobarų salas rekomenduoju aplankyti tiems, kam patinka tai, kas nesubjaurota globalizacijos. Man labai patiko“, – sako iš Klaipėdos kilęs Saulius Mickus. Šias salas jis aplankė viešėdamas Indijoje.
Apie gerus, įdomius, keistus ir potencialiai migdančius restoranus aš pasakoju Delfi kiekvieną savaitę. Todėl mane čia ir laiko.
Spalvomis džiuginantys ir skonių deriniais stebinantys „poke bowl“ dubenėliai sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pasigaminti paprasta ir nebrangu, tikrai sotu, o receptų tokia galybė, kad tą patį patiekalą net ir kasdien galite atrasti vis iš naujo – ar dar reikia ieškoti kitų priežasčių juos ...
Kelionių agentė Jolita Petraitytė save laiko oficialiai išprotėjusia dėl kelionių. Dabartinis jos tikslas – ištisus metus gyventi vasaroje, pažinti įvairias šalis, aplankyti autentiškas vietas, pamatyti, kaip žmonės gyvena kitame pasaulio gale. Jolita džiaugiasi įgudusi keliauti tik su kuprine ir ši...
Bulvė – itin populiari daržovė lietuvių virtuvėse. Tiesa, dažnai kažkodėl demonizuojama, kai kurie vis dar ragina jos atsisakyti, o siekiant sulieknėti tebegalioja stereotipinė taisyklė bulvėms sakyti „sudie“ ir pasisveikinti su ryžiais. Pasirodo, visai be reikalo.
Kai pavalgę imame jaustis blogai – sutrinka virškinimas, pykina, dažnai šiuos simptomus priskiriame apsinuodijimui maistu. Visgi tokiems simptomams kartojantis, gydytoja kviečia į šias situacijas pažvelgti atidžiau, nes tokių negalavimų priežastis gali būti gerokai rimtesnė: galbūt jums pasireiškia ...
Ar kada susimąstėte, kaip į žmogaus vartojamų produktų racioną atkeliavo, pavyzdžiui, jogurtas arba pelėsinis sūris? O kas galėjo sugalvoti sausainius su šokolado gabalėliais? O kaip su bulvių traškučiais? Įdomu, kas tasai juos išradęs genijus? Vis dėlto iš tikrųjų daugelio puikiai žinomų produktų i...
Šventes lietuviai mėgsta švęsti gausiai, tad ir margučių ant Velykų stalo įprastai puikuojasi kur kas daugiau, nei spėjame suvalgyti. Ką daryti su likusiais virtais kiaušiniais ilgai svarstyti nereikės – pirštus apsilaižysite nuo šių idėjų!
Didesnis maisto pigimas Lietuvoje gali vėluoti, augintojams ir perdirbėjams apeliuojant į klimato sąlygas ir didelius veiklos kaštus, o smulkiajam prekybos verslui metant akmenį į konkurencijos padėtį mažmeniniame segmente. Maisto kainos šalyje sustingo ties senokai matytu lygiu ir neskuba žengti nu...