Liudvikas Aleliūnas

19 straipsnių

Akvilė Bružinskaitė

Šventinis laikotarpis gausus ne tik džiugesio ir šiltų akimirkų, bet ir labai neigiamų procesų, atsiliepiančių ne tik mūsų piniginei, bet ir aplinkai. Vienas tokių – maisto švaistymas. Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų stalai įprastai nukraunami įvairiausiais valgiais, kuriuos kartais ne tik nepavyksta ...

Kalbino Dalia Vaitkutė-Šiaulienė, parengė Darius Ivancov

Maisto švaistymas – gana opi problema, kuri neaplenkia ir Lietuvos. Kiekvienas Lietuvos gyventojas išmeta apie 76 kg maisto per metus. Kokių priemonių imasi šalies verslai ir ką galime padaryti kiekvienas, jog šios problemos nebeliktų? Apie tai papasakojo „Tvarios Lietuvos“ ambasadorė Rugilė Matusev...

Maisto pramonė – vienas didžiausių mūsų planetos teršėjų, sukuriančių net ketvirtadalį visų šiltnamio dujų emisijų. Šioje industrijoje gausu klimato kaitą skatinančių procesų – dirvožemio tarša, šiltnamio dujų emisijos, vienkartinės plastiko pakuotės ir milijonai tonų neatsakingai išmetamo maisto.

Liudvikas Aleliūnas, „Rimi Baltic“ Socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo vadovas

Dar 2018 m. „Rimi“ išsikėlė tikslą privačios etiketės gaminių plastikines pakuotes iki 2025 metų pabaigos paversti lengvai perdirbamomis. Tiesa, pradžioje reikėjo suprasti, kas yra ta perdirbama pakuotė. Deja, šis klausimas nėra iki galo išaiškintas ir šiandien, nes plastiko rūšių yra labai daug, ka...

Liudvikas Aleliūnas, „Rimi Baltic“ Socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo vadovas

Tvarumas ir ypač aplinkosaugos dėmuo pastaruoju metu atsidūrė ne vienos bendrovės artimiausiuose planuose bei, panašu, tapo viena iš pagrindinių temų šių metų įvairiuose verslo renginiuose. Džiugu, kad įmonės skuba rūpintis savo paliekamo pėdsako gamtoje mažinimu. Kita vertus, vertėtų nepamiršti ir ...