lietuviška virtuvė

Paulius Jurkevičius. Seimas – Lietuvos, bet valgo itališkai, japoniškai. Ir rusiškai (15)

Kalėdinių eglių čempionato fone yra naujiena iš gastronominės politikos. Štai ji: Lietuvos valstybingumo epicentras – Seimas – pagaliau vėl...

„Ogmios mieste“ įsikūrusių restoranų šeimą papildė tradicinės lietuviškos virtuvės restoranas „SÃVA“

Lapkričio pradžioje, „Ogmios mieste” duris atvėrė tradicinės lietuviškos virtuvės entuziastai – restoranas SÃVA. Nors „Ogmios mieste“ šis...

Tinginių balandėliai keptuvėje: prireiks perpus mažiau pastangų ir laiko (2)

Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių...

Bulvių veislių gidas: ekspertė patarė, kurią rūšį rinktis virimui, o kurią bulviniams blynams (5)

Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be daržovių pažibos – bulvės . Daugybė patiekalų – cepelinai, bulvių plokštainis, bulviniai vėdarai...

„Valgomu auksu“ vadinamas medus: maisto ekspertė atsakė, ar galima jį dėti į karštą arbatą (3)

Medus lietuviams nuo seno turėjo ypatingą, netgi sakralinę reikšmę. Jo kopinėjimo tradicijos mūsų šalyje siekia dar neolito laikotarpį,...