laktozė

laktozė

Laktozė (kitaip „pieno cukrus“) – disacharidas, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8 proc.). Gaunama iš rūgščių išrūgų, sūrių gamybos produkto, arba iš išrūgų ar pieno filtracijos kietųjų nuosėdų. Laktozė (lot. lac arba lactis) reiškia pieną, o -ozė galūnė reiškia cukrų. Jos formulė C12H22O11.

Kaip manote, kodėl pažindęs ir jau sotus veršiukas nebėga laukais, nors galėtų, o toliau sukiojasi aplink motiną karvę? Tokį klausimą „Alfo...

Neseniai paskelbti mokslinio tyrimo rezultatai parodė, kad asmenys, gėrę daugiau cukrumi saldintų gėrimų – gaiviųjų gėrimų, vaisvandenių,...

Nepelnytai pamiršti produktai  (51)

2019 m. rugpjūčio 31 d. 20:02

Prasidėjus sveikos mitybos madai, dietologai ir jų gerbėjai pasmerkė ir pamiršo daugelį įprastų produktų. Vienus tokius produktus pavadino...

Jei viduriuojame ir tai mums sukelia diskomfortą, dažniausiai šia nemalonia problema pašnibždomis pasidalijame tik su artimiausiais žmonėmis ir,...

Išminčiai sako, kad reikia ne gyventi, kad valgytum, o valgyti, kad gyventum. Šiandien kaip niekada akivaizdu – viena didžiausių šių laikų...

Šiais laikais parduotuvėse – didžiulis įvairių gaminių, maisto produktų asortimentas, valgis ant mūsų stalo – iš viso pasaulio. Bet tikrai ne...

Alergija pienui ar laktozės netoleravimas?  (4)

2018 m. rugpjūčio 24 d. 13:09

1 2 3 4 5 6 7