Krienai

Krienas (lot. Armoracia, angl. Horseradish, vok. Meerrettich, Kren) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų gentis, kurioje viena Lietuvoje auganti rūšis – valgomasis krienas (Armoracia rusticana). Auginamas kaip prieskoninis augalas. Šaknyse ir lapuose yra daug vitamino C (apie 290 mg kilograme šaknų) ir fitoncidų. Šaknys ilgos, storos, mėsingos. Šaknyse gausu mineralinių druskų (kalio, kalcio, magnio, sieros, vario, fosforo, ir kt.).

Kategorija
Rūšiuoti pagal

51 receptai

Lengvai paruošiamas
20 min.

Nuostabios kopūstų ir morkų salotos

Lengvai paruošiamas
20 min.

Kopūstų salotos su ypatingu padažu

Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Silkė pataluose šventėms

Lengvai paruošiamas
15 min.

Įdaryti silkių suktinukai

Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su krienų padažu

Lengvai paruošiamas
20 min.

PATOBULINTA: garstyčios su žolelėmis

Lengvai paruošiamas
1 val.

Firminė grybų mišrainė

Lengvai paruošiamas

Kruvinosios Meri kokteilis

Reikia pasistengti
2 val.

Šventinis karpis krienų padaže

Įkelti daugiau receptų