konditerija

konditerija

Konditerija – cukriniai ir miltiniai saldumynai. Pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje yra šios: miltai (kviečiai, mažiau kukurūzai, ryžiai, avižos, kt.), cukrus, medus, vaisiai ir uogos, pienas ir grietinėlė, riebalai, kiaušiniai, mielės, krakmolas, kakava, riešutai, maistinės rūgštys, standikliai, kvapiosios medžiagos ir aromatiniai priedai, maisto dažikliai ir kepimo milteliai.

Panevėžio rajone surengtas pirmasis Lietuvoje suvalgomų šaškių turnyras – žaidėjai privalės mūvėti pirštines

Sausio 20-ąją Ėriškiuose vyksta neeilinis renginys – suvalgomų šaškių turnyras. Toks – pirmasis Lietuvoje! Ant žaidimo lentos galės...

Po 15 metų karjeros architektė atidarė kepyklėlę: vyrui pagaminti ne vulgarų, o gražų ir stilingą tortą nėra taip paprasta, kaip atrodo!

Inga Kovaliovienė – Vaivaduose gyvenanti architektė, kardinaliai pakeitusi savo gyvenimą ir žengusi į konditerijos pasaulį. Šiuo metu ji savo...

Gabrielė nepabūgo artimųjų gąsdinimų, kad visą gyvenimą praleis prie puodų: dabar kuria desertus vienam garsiausių Lietuvos restoranų

Nors liaudies pasakojimuose prie puodų namuose dažniau pastatoma moteris, vis dėlto, restoranų virtuvėse karaliaujant dažniau įsivaizduojame vyrus....

Sėkmingi iki 30-ies. Pokalbis su konditere Milena Levaškevičiūte

Delfi pristato naujausią „Sėkmingi iki 30-ies“ laidą. Laidos viešnia – konditerė Milena Levaškevičiūtė.

Tortus ir pyragaičius kepanti ukrainietė Aliona stengiasi kuo daugiau dirbti, kad nustumtų mintis apie karą: viduje jaučiu didelę tuštumą

Tuoj bus metai, kai ukrainietė Aliona Lariuk, bėgdama nuo karo, prieglobstį rado Lietuvoje, Prienuose. Tada besilaukianti moteris, į senutėlį opelį...

Kornelija Mykolaitytė

Zuokas pardavė vyninių verslą