konditerija

30 straipsnių

Konditerija – cukriniai ir miltiniai saldumynai. Pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje yra šios: miltai (kviečiai, mažiau kukurūzai, ryžiai, avižos, kt.), cukrus, medus, vaisiai ir uogos, pienas ir grietinėlė, riebalai, kiaušiniai, mielės, krakmolas, kakava, riešutai, maistinės rūgštys, standikliai, kvapiosios medžiagos ir aromatiniai priedai, maisto dažikliai ir kepimo milteliai.

Fausta Marija Leščiauskaitė

Nors liaudies pasakojimuose prie puodų namuose dažniau pastatoma moteris, vis dėlto, restoranų virtuvėse karaliaujant dažniau įsivaizduojame vyrus. Todėl ypač smagu supažindinti, kad prie vienu geriausių Lietuvos restoranų nuolat kritikų įvardijamo „Vila komoda“ Palangoje saldėsių vairo stovi moteri...

Roma Macijauskaitė

Tuoj bus metai, kai ukrainietė Aliona Lariuk, bėgdama nuo karo, prieglobstį rado Lietuvoje, Prienuose. Tada besilaukianti moteris, į senutėlį opelį įsisodinusi keturmetį sūnų, mamą ir katiną, iki Lietuvos važiavo kone penkias paras. Vos atvykusi konditerijos specialybę turinti moteris iškart ėmėsi v...